Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Ajax- SJC kan geen moment boeien

De wedstrijd tegen Ajax – SJC  lijkt op de affiche een interessante ontmoeting. Maar in wekelijkheid stond de wedstrijd in Amsterdam in schril contrast met de succesvolle thuiswedstrijd tegen FC Lisse. De ontmoeting verdiende het nauwelijks om een wedstrijd genoemd te worden.
Hoewel  De Toekomst een geweldige accommodatie is kon ook deze entourage  geen moment voor voetbalsfeer zorgen. Met slechts een handjevol toeschouwers op de kleine tribune (waarvan de meesten nog uit Noordwijk) en zeer sombere weersomstandigheden zag het er bij aanvang al bepaald niet geweldig uit. En vervolgens werd de wedstrijd allesbehalve boeiend. Beide ploegen blonken uit in balverlies en het gevolg was een eerste helft die zich kenmerkte door rommelig spel en gebrek aan voetballend vermogen. Even leek het dat Ajax op voorsprong mocht komen waarbij Kevin Schelvis zich verkeek op een voorzet vanaf links. De bal belande uiteindelijk in het net maar gelukkig was er buitenspel geconstateerd.
 
Daarnaast was de meest opvallende gebeurtenis een bal op een oor van Tom Duindam waarna een langdurige behandeling noodzakelijk was. SJC  leek in niets op het team dat vorige week succesvol FC Lisse bestreed. De ploeg bleek bij balbezit geen moment in staat om  tot combinaties te komen vooral omdat het middenveld veel te statisch opereerde en niemand op de gedachte kwam om de vrije ruimte  in te lopen. SJC miste zeker de eerste helft creativiteit en nauwelijks initiatief.
Pas na 28 minuten was er een eerst schot richting het Ajax-doel en deze was nog niet eens tussen de palen. Bijna 10 minuten later was er een 2e mogelijkheid, deze keer uit een spelhervatting. Waarbij Tom Broekhuizen hard in de handen van keeper kopte. Bij absentie van Broekhuizen in de verdediging kon Ajax direct gevaarlijk counteren en Jack van Moerkerk kreeg een 100% kans. Maar gelukkig voor al wat SJC was, mikte hij volledig vrijstaand, op de buitenkant van de paal. Even later moest Tom Broekhuizen  stevig ingrijpen wat hem  helaas op een gele kaart kwam te staan.
Na rust werd het spelbeeld een heel weinig attractiever. Met Stef van der Zalm voor Dario Lavechio kwam er iets meer dadendrang en creativiteit. Er deden zich in de eerste 10 minuten dan ook wat mogelijkheden voor. En we zagen de eerste corner voor SJC. Even later liep eerst Trecy Kapata tegen een domme gele kaart op en vervolgens werd Abbas  al Tamimy ook hierop getrakteerd. Na een uur spelen kreeg Ajax zijn derde corner te nemen. Dat leek in een doelpunt te resulteren maar Kevin Schelvis kon redding brengen. Inmiddels liep Abbas tegen zijn 2e gele op en moest SJC met 10 man verder. Plotseling kreeg de tot dan onzichtbare  Youssef Baouchi  via een cadeautje van de Ajax-verdediging  een dot van een kans. Maar helaas kon hij hem niet verzilveren. SJC drong wel wat meer aan, er kwamen wat vrije trappen van buiten de 16 en ook wat corners maar resultaat gaf dit niet.
 
Met Melvin van Stijn voor de geblesseerde Mike van Toor  probeerde SJC nog iets te forceren. In de 76e minuut  kreeg SJC een vrije trap net buiten de 16. De luid protesterende Mitchell Burgzorg van Ajax kreeg daarbij ook rood voor gehouden zo dat de teams weer in evenwicht kwamen. Beide tientallen probeerden nog wel voorzichtig iets af te dwingen maar de  brilstand bleef gehandhaafd. Vooral omdat Kevin Schelvis een uitstekende vorm etaleerde.
Al met al, voor SJC toch geen wedstrijd om met plezier op terug te kijken. En bovendien geeft het vertoonde spel nauwelijks reden om de derby tegen vv Noordwijk met vertrouwen tegemoet te zien. Teveel spelers toonden deze middag aan veel moeite te hebben met het 3e divisie-niveau. Maar hopelijk brengt een weekje keihard trainen het noodzakelijk zelfvertrouwen terug. En inspireert de tegenstander mogelijk voldoende voor een topprestatie in de 2e wedstrijd  op het hoofdveld aan de Lageweg.

De foto's van Johanna kunt u hier bekijken