Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bekeravontuur snel ten einde

Vorig jaar nog was het een langgerekte reeks van positieve ontwikkelingen. Daar lijkt nu even een einde aan te zijn gekomen. Want er zijn even wat tegenvallers te verwerken. We noemen natuurlijk de teleurstellende keuzes van talentvolle SJC-ers om de selectie vaarwel te zeggen. Maar ook de korte aanloop periode om de nieuwe spelers goed in te passen. Zo moest deze week het seizoen worden gestart met een bekerwedstrijd tegen het sterke FC Lisse. En dan ook nog een thuiswedstrijd  op een neutraal veld, waardoor de specifieke SJC-sfeer en de bekende luidruchtige steun van het thuispubliek nabij het clubhuis, deze keer niet de zo gewenste bijdrage kon leveren. En in de wedstrijd wilde het bovendien ook nog niet vlotten.
SJC, met een vijftal nieuwe aanwinsten in de basis en nog eens een drietal  op de bank, was bepaald nog niet het geoliede team dat men zich zou wensen. En dan was er ook nog eens een scheidsrechter die wel wat eenzijdig met gele kaarten liep te zwaaien. Kortom algehele malaise dus.
Jawel, natuurlijk ging ook heel veel goed. Roy Haasnoot debuteerde zeer verdienstelijk onder de lat. Tom Broekuizen  maakte een goede indruk in het centrum van de verdediging  en verder was er de zeer te waarderen werklust.
En daarmee werd het FC Lisse aanvankelijk toch nog lastig gemaakt.
SJC  forceerde een viertal corners en er kwam een grote kans voor Youssef Baouchi. Maar alleen voor keeper Erik Cummins faalde hij jammerlijk.
Lisse stelde daar slechts een schamele corner maar wel een doelpunt tegenover. Zodat de rust in ging met 0-1.
Na rust werd het er niet fraaier op. Ook niet na het inbrengen van eerst Dario Lovecchio en later Raymond van Heijningen. Voor de supporters bleef het nog wel spannend  maar naar mate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat  de winst er deze keer niet in zat. Dat het in de laatste minuut ook nog 2-0 werd  was mogelijk statistisch leuk. Maar maakte verder niet zo’n indruk.
 
Conclusies verbinden aan deze wedstrijd beperkt zich tot het vaststellen dat het bekeravontuur erop zit. Zaterdag in de competitiewedstrijd in Harkema tegen de lokale Boys zal er over het voetballen pas meer duidelijk worden.
De clubpagina van de tegenstander vermeldt in ieder geval dat er na afloop feest kan worden gevierd met aan de schuiven DJ Repke uit Rottevalle (wie kent hem niet?). Zeker is, dat Harkemase Boys een sterk elftal heeft waarin voormalig FC Heerenveen-talent  Jens Jurn Streuker als sterkhouder moet fungeren. Niet verliezen lijkt het motto maar de trainer kennende zal hij zeker voor de volle winst willen gaan. Het is nu nog even afwachten, zaterdagavond weten we meer.