Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Eerste Quick Boys – SJC brengt winst voor de Katwijkers

De wedstrijd werd in diverse media aangekondigd als derby. Maar van een echte derby-sfeer was in Katwijk geen sprake. Een logisch gevolg van de geschiedenis waarin nog nimmer sprake is geweest van enige rivaliteit. Bovendien waren de barre omstandigheden er ook al niet naar.
 
Een minimaal aantal Katwijkse supporters hadden een beschut plekje gezocht en voor veel Noordwijkers was het kennelijk ook te koud.  Toen scheidsrechter Mike de Bruijn het teken gaf dat de strijd kon beginnen wist Sjaak Polak al, dat zijn team het niet gemakkelijk zou krijgen. Toch bleek  direct ook dat SJC verdedigend goed georganiseerd stond en dat er ook aan aanvallen mocht worden gedacht. De eerste grote kans van de wedstrijd was zelfs voor Stef van der Zalm. Na bijna een kwartier mocht hij,van net buiten de zestien,aanleggen. Buiten bereik van de keeper zeilde zijn schot langs de paal.
Quick Boys leek geschrokken en reageerde met enkele individuele acties. Die echter door  SJC steeds weer konden worden onderbroken. In die fase leed SJC opbouwend echter te gemakkelijk balverlies. Waardoor  het optisch overwicht toch voor Quick Boys was. En er  na zo’n 25 minuten er een paar grote mogelijkheden kwamen. Spits Dennis Kaars zag echter enkele malen geen kans deze te verzilveren. Vlak voor rust kwam Tom Duindam nog in een kansrijke positie. Maar ook zijn kopbal verdween naast het Katwijkse doel.
 
Na rust bleek dat Quick Boys toch iets scherper uit de kleedkamer was gekomen. En zij forceerde direct een paar mogelijkheden. Vanuit een corner was SJC in een snelle omschakeling plotseling op weg naar doelman van der Helm. Maar de inzet van Yousef werd door een verdediger tot corner verwerkt. En in de 57e minuut moest SJC dan toch capituleren. Mistasten van de verdediging gaf topscorer Tejan een niet te missen kans: 1-0.  Quick Boys bleef ook hierna domineren. SJC  gaf zich zoals altijd, niet zomaar gewonnen. En in de felle strijd op het middenveld liep de goed spelende Abbas al Tamimy een blessure op die verder spelen onmogelijk maakte .
 
Sjaak Polak  reageerde door het inbrengen van Melvin van Stijn als extra aanvaller. En wilde kennelijk verdedigend wel wat meer risico in te bouwen. In de 71e minuut leek dit fataal te worden. Iedereen verwachtte een simpele treffer maar een uitstekende Haggerty plukte de bal van de schoen van Ravensbergen.  Quick Boys leek een gewonnen wedstrijd te spelen maar omdat een 2e doelpunt uitbleef waren de Katwijkse supporters er merkbaar niet gerust op. Op de Katwijkse tribune weerklonk er een massale zucht van verlichting nadat Stef van der Zalm opnieuw een keer mocht uithalen. Zijn geplaatste schot ging, helaas voor SJC en tot grote opluchting van de Katwijkers, juist over de kruising.
 
De ontlading  bij de Katwijkers was dan ook opvallend groot toen uiteindelijk toch de 2-0 op het scorebord kwam. Een snelle spelhervatting van Quick Boys was de moegestreden verdediging net iets te veel. En ze moesten gelaten toezien hoe invaller Marc de Kruijs de bal achter Haggerty werkte: 2-0 .Spelers vierden met supporters uitbundig deze 2e treffer.
 
Na afloop was er geen discussie over de verdiende overwinning voor Quick Boys. Ook al niet over de geweldige accommodatie die de Katwijkers exploiteren. Daarover bewonderende reacties in de unieke businessruimte waar ook de Noordwijkse sponsoren nog even extra werden verwend.
Voor SJC is de wintervakantie nu aangebroken. Na de feestdagen voor de selectie een trainingskamp op Gran Canaria en op 12 januari de herstart van de competitie. In de thuiswedstrijd tegen ASWH wordt dan de 17e wedstrijd van de eerste seizoenshelft gespeeld. SJC staat nu 16e met 16 punten, 8 punten voorsprong op Eemdijk. Die met 3-1 van Achilles ’29 wisten te winnen. Boven SJC staan ONS Sneek, ASWH en VVOG met 19 punten. En daar tussen nog AJAX met 18 punten. Dat kan in 2019 dus nog een leuke strijd worden tussen de 6 ploegen die op dit moment nauwelijks voor elkaar onder doen.

Na de wedstrijd zijn de trainers van Quick Boys en SJC geinterviewd, dit is te zien via de volgende link