Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Eindelijk weer winst voor SJC

Terwijl aan de Duinwetering het feestje van het eerste periodekampioenschap al werd gevierd begon SJC aan de wedstrijd tegen rode lantaarndrager De Dijk uit Amsterdam.Met Tom Broekhuizen weer terug van een blessure en Jelle van Went ook weer in de basis begon SJC aan de klus om de drie winstpunten in Noordwijk te houden.
De Dijk toonde zich bepaald geen ploeg die zich bij voorbaat kansloos achtte. De eerste grote kans was dan ook voor de Amsterdammers maar keeper Haggerty kon redding brengen. Al snel gevolgd door een eerste kans van SJC. Jordy Groot anticipeerde op een crosspass van Rick van Dijk, kon op links heel ver opkomen, zocht het strafschop gebied op en leverde een perfecte voorzet af. Helaas zag Tom Duindam net geen kans deze direct al te verzilveren.
Die kans kwam even later wel toen de linkerverdediger van de Amsterdammers door storend werk van el Baouchi terug moest spelen op zijn keeper. Die ging daar zeer onhandig mee om waardoor Duindam, na te zijn omgetrokken door de doelman, hem half liggend bal wist te ontfutselen. De toegesnelde Stef van der Zalm kreeg de bal voor zijn voeten en hij schoot na 7 minuten de openingstreffer binnen.
Rond het veld haalde de SJC supporters opgelucht adem en in het algemeen was er de overtuiging dat SJC hier de volle winst zou kunnen pakken Even later leek de 2e goal dan ook te vallen maar Mike van Toor kopte een fraai genomen corner net over. De Dijk had een paar snelle jongens en die maakte het de SJC verdediging enkele malen behoorlijk moeilijk. Vanuit een vrije trap ontstond er een gevaarlijke situatie waarbij een schot vanuit de 16 maar nauwelijks over de lat boven Haggerty zeilde. Een volgende kans op de gelijkmaker werd wel benut. Matig uitverdedigen van SJC stond aan de basis van een fraaie Amsterdamse combinatie. De rechterspits kon uiteindelijk het leer voorgeven en op de diagonaal ingeschoten bal had Haggerty toch het nakijken :1-1 Inmiddels was Rick van Dijk vervangen door Abbas al Tamimy.
Vlak voor rust leek SJC op voorsprong te kunnen komen maar de inzet van Mike van Toor leverde geen doelpunt op.
Na rust een even onrustig SJC als voor de rust. Toch duurde het niet lang voordat Tom Duindam, na een soort hakballetje van Stef van der Zalm, SJC op voorsprong kon zetten:2-1.
En opnieuw had de voorsprong niet tot gevolg dat SJC de wedstrijd naar zijn hand kon zetten. De passes bleven onverzorgd en de vele loopacties brachten nauwelijks gevaar. De Dijk was en bleef de betere ploeg en SJC dreigde ten onder te gaan. Jelle van Went werd vervangen door Demir Stroijl. Met veel strijd en wat fortuin kon de ploeg van Polak voorkomen dat de gelijkmaker viel. In de absolute slotfase kreeg De Dijk, nadat Tom Broekhuizen was vervangen door Hakam Bayran, nog 2 enorme kansen. Waarbij een poging na een bekeken stiftje, heel fortuinlijk voor SJC, op de lat belandde. En heel kort daarna klonk het verlossende eindsignaal. Waarna de SJCers na 4 verloren wedstrijden eindelijk weer eens de felicitaties in ontvangst konden nemen. Met 10 punten uit 12 wedstrijden staat SJC nu nog net op een PDplaats.
Zaterdag volgt er opnieuw een thuiswedstrijd tegen Hoek. De Zeeuwen staan op de 4e plaats en hebben de reputatie een stug voetballende ploeg te zijn. En Polak zal dan ook alle zeilen bij moeten zetten om een kans te maken om de punten in eigen huis te houden.

Aangepaste speelwijze moet successen brengen
Sjaak Polak reageerde na de wedstrijd opgelucht: ‘nu pakten we gelukkig een keer wel de winst terwijl onze slechtste wedstrijd van dit seizoen speelden. Het keiharde werken van mijn ploeg  werd eindelijk beloond met een 3-punter’. De trainer verduidelijkt dat zijn manier spelen eigenlijk niet des SJC is maar is ingegeven door de beschikbare spelers. ‘We beschikken even niet over twee echt buitenspelers. En daarom hebben we gekozen voor het spelen met 2 spitsen. Zijn wij aan de bal dan moet het middenveld bezet worden door 5 spelers. Heeft de tegenstander de bal dan spelen we met 5 man in de verdediging.
En indien zij dan een van de backs aanspelen dan moet onze back aan die kant direct hoog  druk gaan zetten. Waardoor, zo is inmiddels toch wel gebleken, tegenstanders in verwarring raken’.
Over de wedstrijd van zaterdag toont de coach zich een realist. ‘Hoek is een stugge  ploeg met een selectie van dik betaalde Belgische spelers. We hopen natuurlijk  dat we voor een verrassing kunnen zorgen. En we zullen er in de voorbereiding en tijdens de wedstrijd alles aan doen’.
Polak kreeg vanuit de club te horen dat men  zich zeker  niet wil neerleggen bij degradatie en de club het wel degelijk belangrijk vind dat het vlaggenschip zich handhaaft in de 3e divisie. Polak: ‘En daarom  gaan we er vol voor’.Voorlopig blijft de technische staf de uitgestippelde lijn volgen en proberen de automatismen in de speelwijze te slijpen. Ook zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Hoek.  Het zou natuurlijk geweldig  zijn als er opnieuw een goed resultaat kan worden behaald.

De foto's van Johanna kunt u hier bekijken.