Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Geweldige teamprestatie brengt winst op Achilles ‘29

Het werd een mooie zaterdagavond voor SJC. De volle winst werd binnen gesleept.
. En met de wetenschap dat Ajax verloor en VVOG gelijk speelde konden de spelers zich naar de verdiende warme douche begeven. In de kantine ook heel tevreden reacties van de aanwezige supporters. Want die hadden een aantrekkelijke voetbalwedstrijd gezien tussen 2 ploegen die hard wilden werken en  technisch tot  veel in staat bleken. Achilles begon agressief en SJC moest al in de 1e minuut toezien hoe de Groesbekers een gevaarlijk ogende vrije trap namen, waaruit direct een gevaarlijke corner volgde. In de 6e minuut liet Rick van Dijk nog weer zien dat hij het niveau nog gemakkelijk aan kan, toen hij een perfecte voorzet van Stef van der Zalm met een uitgekiende kopbal bij de verre paal liet binnen  vallen:1-0.
SJC was in die fase de betere ploeg en Tom Duindam, die opnieuw te maken kreeg met dubbele dekking, kwam  plots oog in oog met keeper Hauptmeijer. Die de bal wel heel knap wist te pareren. SJC speelde heel goed in de combinatie met van tijd tot tijd  de diepe bal.  Maar de snelle Achilles aanvallers maakten het SJC  en met name de vleugelverdedigers af en toe behoorlijk moeilijk.  Met in de 21e minuut een schot van Melvin van Stijn, welke net naast verdween, en een gevaarlijke corner van Yousef el Baouchi liet SJC zich aanvallend gelden. En de logische 2-0 kwam op naam van Tom Duindam.
In het laatste kwartier voor de rust kwam Achilles wat meer aan de bal doordat soms te veel ruimte werd weggegeven. Een paar keer oogde het behoorlijk gevaarlijk en moest keeper Haggerty nadrukkelijk zijn kwaliteiten tonen. Vooral de behendige Ruhindwa  alsook zijn maatje Kadir Usta lieten zich in die periode gelden in de aanvallende duels. Waardoor Haggerty kort voor rust opnieuw redding moest brengen.
Toen direct na rust Ruhindwa toch wist te scoren en er 2-1 op het scorebord kwam zagen we SJC  geschrokken reageren. Even was er de twijfel maar al gauw herpakte de ploeg zich weer. En kwam ook Yousef oog in oog met de keeper. Die echter wederom perfect in wist te grijpen. Tom Broekhuizen die zich af en toe de diepte zocht, kreeg  10 minuten na rust een fraaie kopkans na  een goed genomen corner. Sjaak Polak wisselde kort hierna Mike van Toor voor Demir Strojil.  Wat direct een extra dimensie gaf aan het spel van SJC.  Strojil  deed even terug denken aan oude tijden met Omar Hamdi op die plek.  Met felheid, techniek en snelheid kwam hij een aantal keren vanuit de verdediging langs de lijn waarna hij ook kans zag een goede voorzet af te geven. Even later mocht ook Mark Turk zijn opwachting maken. Die opnieuw zij  rol voortreffelijk oppakte.  Met eerst al een schot vanuit de 2e lijn en direct daaropvolgend  een geweldig nuttige 3-1.
SJC bleef dominant en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat in de 81e minuut toch de 3-2 door Kadir Usta werd gescoord.  Met Dario Lovecchio voor de moegestreden Stef van der Zalm nam SJC het initiaf toch weer over. Maar met de gevaarlijke speldenprikken van de handige Groesbekers bleef het spannend. Totdat Yousef en Baouchi aan alle onzekerheid een eind  maakte en bekwaam voor 4-2 zorgde.
 
Terugkijkend speelde SJC als team een van zijn betere wedstrijden. Een naam noemen is eigenlijk gevaarlijk omdat anderen daarmee  te kort wordt gedaan. Maar we zagen veel mooie dingen gebeuren. Het ogenschijnlijk gemak waarmee Rick van Dijk  tegenstanders aftroeft. De rust die Tom Broekhuizen uitstraalde en de fantastische reddende tackel van Levi Berends in de slotfase, het was allemaal mooi om te zien. Maar er waren  ook  de geweldige reddingen van Bjorn Haggerty, de technisch vaardige passeeracties van Yousef,  de krachtige duels van Tom Duindam en vooral niet te vergeten de onnavolgbare, strijdlustige interventies van Abbas al Tamimy. Allemaal naast de genoemde  geweldige invalbeurten van Strojil en Turk. Daarnaast natuurlijk waardering voor Mike van Toor, Jordy Groot  en Melvin van Stijn die met veel inzet het hun snelle tegenstanders heel erg lastig wisten te maken. Kortom , de technische staf prepareerde in de afgelopen periode een geweldig strijdlustig team. Dat het een sterker geachte FC LIsse  in de komende wedstrijd dan ook behoorlijk moeilijk zal kunnen maken.