Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Katwijk1 - SJC1 1-0

Sjaak Polak over zijn selectie: Nu finetunen en de juiste balans weten te vinden

In de voorbereiding op de nieuwe competitie heeft de selectiegroep van SJC tegen een aantal aantrekkelijke tegenstanders mogen oefenen. Na Jong Sparta en  Scheveningen was ook de landskampioen Katwijk een aantrekkelijke opponent. Onder geweldige omstandigheden was de wedstrijd tegen SJC het hoogtepunt tijdens de jaarlijkse open dag van de Katwijkers.
SJC werd uitgenodigd op de Krom, om daar te laten zien waartoe het tegen hele sterke tegenstanders in staat is. 
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Karremans namen de landskampioenen direct het initiatief. En de ploeg van trainer Jack van den Berg speelde het eerste half uur zeer dominant. Een half uur,  waarin SJC niet veel meer kon doen dan de bal tegen houden. En in de schaarse momenten dat het strafschopgebied van Katwijk kon worden bereikt was daar de sterke Katwijk verdediging met in het doel Mark de Vries. Youssef el Baouchi trok  nog wel een paar keer de aandacht met stijlvolle passeerbewegingen  maar veel verder kwam  de  SJC-aanval niet. Tom Duindam werd door 2 mensen aan banden gelegd en op het middenveld kon Jordy Groot zich slechts via hard werken onderscheiden.
In het laatste kwartier kwam er iets meer lijn in de aanvallende bedoelingen van SJC en begon men elkaar wat makkelijk te vinden.

Direct na rust kreeg SJC het eerste echte kansje maar het antwoord  van Katwijk daarop kwam al snel. Eerst nog kon Marciano Mengerink onze Kevin Schelvis niet verschalken. Maar even later was het wel raak. Met een irritant lobje  vond hij nu het net. Hierna  begon er een waar wisselfestijn waarbij alle wisselspelers aan bod leken te komen. SJC zag in die periode nog wel kans de gelijkmaker te scoren maar deze werd om heel onduidelijke reden  afgekeurd. En omdat ook de Katwijkers  niet meer tot scoren kwamen werd de einduitslag 1-0.
Trainer Polak kon na afloop dan ook best tevreden zijn. Zijn ploeg was mogelijk wel wat minder dan de landskampioenen maar werd zeker niet weggespeeld.
‘Als we zo blijven spelen dan gaan we ook in de 3edivisie nog heel wat punten halen’, vertrouwde Sjaak Polak ons toe. Maar ondanks dit vertrouwen is er volgens dezelfde coach ook nog wel werk aan de winkel.  ‘We moeten nu gaan finetunen en met elkaar zoeken naar de juiste balans in het basisteam’, aldus Sjaak Polak, die vervolgde: ‘En ook conditioneel  zijn we nog niet waar ik de ploeg graag hebben wil’. Met andere woorden, de spelers  kunnen de komende weken de borst nat maken want volgens insiders zijn de conditietrainingen van Sjaak Polak, bepaald niet mis.  
 
 

 Foto's: Johanna Wever
Meer foto's kunt u hier bekijken