Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Pijnlijk gelijk spel tegen Heerenveen: 2-2

Hoe anders hadden de zwart-witten het zich voorgesteld. Tegen het laaggeplaatste Heerenveen moest een goed resultaat worden behaald om daarmee de toppositie in de hoofdklasse A veilig te stellen.
Bij het rustsignaal leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Maar hoe anders werd het na rust. De uiteindelijke 2-2 werd nog zwaar bevochten. Ook al omdat het team te laat de broodnodige strijdlust aan de dag legde en daarnaast het arbitrale trio SJC met niet minder dan 2 rode kaarten ernstig benadeelde.
SJC begon heel scherp aan de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal zat men goed in de duels. En ze dwongen daarmee  een overwicht af, dat resulteerde al snel in 2 mogelijkheden. En daarop ook nog een derde waarbij Timo Ruigrok in kansrijke positie omver geschoffeld werd. De SJCers schreeuwden om een penalty die echter niet werd toegekend. Maar direct daarop was er toch de 1-0 toen Marvin Sloos zich even superieur toonde.
 
SJC  bleef aandringen en de op 1 lijn verdedigende Heerenveners konden met kunst en vliegwerk een 2e treffer voorkomen. Zij kregen pas na een kwartier hun eerste mogelijkheid die resulteerde in een slecht genomen corner. Zo´n 5 minuten later kon Dandy Steenvoorden vanaf links een keiharde voorzet afleveren waarbij helaas niemand kans zag om simpelweg tegen de bal aan te lopen. Na een half uurtje leek SJC wat  behoudender te willen gaan spelen. Leunend op de verdediging werd het initiatief meer en meer overgelaten aan Heerenveen. Die daar echter geen raad mee wist. Een fraaie bal van Timo Ruigrok op de diepe sprintende Tom Broekhuizen, die de keeper kansloos liet, leverde een 2-0 voorsprong op.
 
De supporters wisten het al: ‘Logisch dat dit Heerenveen zo laag op de ranglijst staat, vanzelfsprekend dat we hier vanmiddag gaan winnen.’ Maar na de rust bleek er een nieuwe situatie. Heerenveen wilde er best een schepje bovenop doen. SJC dacht op de lauweren te kunnen rusten. De meeste duels werden dan ook verloren maar toch leek er niet veel aan de hand. Van Strijd, Passie en Vriendschap was echter simpelweg geen sprake meer.
Gestuntel bij het uitverdedigen leverde een tegentreffer op: 2-1. En niet veel later werd het via een penalty zelfs 2-2. Eerst trapte Kevin Schelvis hopeloos over een terugspeel bal waardoor er een corner werd toegekend. Uit die corner zou Marvin Sloos hands hebben gemaakt. Volgens lokale waarnemers wel discutabel en zelfs achter de doellijn. Maar de arbiter besliste anders: strafschop en een rode kaart .
 
En daarmee was het drama nog niet ten einde. Op advies van een bepaald niet vlekkeloos opererend grensrechtertje gaf de arbiter ook de rode kaart aan Tom Broekhuizen. Die zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld. De overgebleven 9 spelers, met Jeroen Dedel voor Benji Broekhof en Abbas voor Dandy Steenvoorden toonden zich plotseling wel erg strijdlustig. Aangevuld met Raymond van Heijningen werd het verdedigend goed gesloten gehouden, maar opvallend genoeg zag SJC ook kans om toch een overwicht te verwerven Het gewenst resultaat van een zwaar bevochten overwinning leverde dit echter niet op. Aanslagen op de benen van Tom Duindam en Raymond van Heijningen werden nu met de mantel der liefde bedekt. Na het laatste fluitsignaal restte er daarom slechts de machteloze woede richting de scheidsrechter, het moeten accepteren van 2 verliespunten plus de gevolgen van de 2 rode kaarten. Maar daarbij ook het besef dat SJC deze middag bepaald niet optimaal had gepresteerd.
 
Met een weekje rust in het vooruitzicht en op 18 februari de strijd in opnieuw een thuiswedstrijd tegen de Bataven is het voor Sjaak Polak en zijn mannen even uithuilen. Om daarna opnieuw te beginnen waarbij Strijd, Passie en Vriendschap weer als wapens moeten worden gebruikt om maximaal te presteren. 

Klik hier voor de foto's van Johanna