Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

SJC boekt ruime zege in Heerenveen

‘Het is best een aardige uitslag maar we waren dan ook de beter voetballende ploeg.’
Zo reageerde de trainer kort na  de  veelzeggende  5-1 overwinning in de uitwedstrijd bij Heerenveen.
 

Het zag er aanvankelijke niet naar uit dat het zo gemakkelijk zou worden. Want de Friezen begonnen heel scherp aan de wedstrijd terwijl het leek of SJC na de lange busreis wat loom uit de kleedkamer kwam. En toen kwam Heerenveen na een fraai genomen vrije trap van zo’n 35 meter ook nog eens op voorsprong. ‘Het zal toch niet’, was een opmerking die langs de lijn werd gehoord. Kennelijk doelend op een ‘voor niets gemaakte lange busreis’.
 
Maar na  de achterstand nam de ploeg van Sjaak Polak al snel het initiatief over. Het tempo ging omhoog. De balcirculatie werd beter en kleine mogelijkheden deden zich al voor als voorboden op de gelijkmaker. En die viel vanuit een voor SJC veel beproefde spelhervatting. Het was David Verweij die  uit een corner deze gelijkmaker inkopte:1-1 .
Met die stand werd de kleedkamer opgezocht en de thee deed kennelijk dat extra wat nodig was om de zwart-witten nog scherper te krijgen.
 
En de 2e helft was er dan ook geen twijfel meer mogelijk over welke ploeg het meest aanspraak kon maken op de overwinning. Eerst was het Jordi die van uit een vrije trap de keeper het nakijken gaf: 1-2. En nog geen 5 minuten later was het ook 1-3. Deze keer mocht Jeroen Dedel uithalen op aangeven van Tom Duindam. En alweer zo’n 5 minuten later was het wederom raak, nu was het Tom Duindam zelf: 1-4.
De pot was natuurlijk hiermee gespeeld. En Heerenveen legde het hoofd in de schoot. SJC  speelde de wedstrijd koelbloedig naar een eind. Met inmiddels Dandy voor Stef van der Zalm en Raymond van Heijningen ( toch nog snel hersteld van zijn blessure) voor Mike Verhoek.
Tenslotte kwam ook nog Abbas in het veld om Jeroen te vervangen. Dat Jordy via een penalty er ver in blessuretijd ook nog eens 1-5 van wist te maken gaf de strijd de glans die het verdiende.
 
Na afloop had Sjaak Polak veel waardering voor zijn team. Hij zag zijn ploeg goed voetballen en stelde vast dat er ook conditioneel nog steeds vorderingen worden gemaakt. Maar temperde het optimisme  bij  uw verslaggever over een succesvolle toekomst. De trainer:’We zijn op de goede weg maar we moeten nu vooral rustig blijven’. De trainer sprak daarbij lovend over Rick van Dijk en Tom Duindam die hij beiden een hele goede prestatie zag leveren. Maar de trainer gaf aan dat er voor het elftal ook verbeterpunten zijn waaraan nog hard gewerkt moet worden.
 
De komende week verlenen we aan de  Lageweg gastvrijheid aan Silvolde. Die ook al een 5-1 overwinning binnen sleepten tegen  Jong Achillus ’29. Silvolde staat op 3 punten achterstand van SJC en er wordt gezegd dat ze verdedigend tot veel in staat zijn.
 
Omdat Achillus 1894 deze week verloor van RKAVV is SJC nu de enige koploper. En deze status  kan alleen worden waargemaakt met nog maar eens een overwinning. Maar we moeten waken voor al te veel optimisme want ik heb goed onthouden wat de trainer zei: ‘We zijn op de goede weg maar we moeten vooral rustig blijven’.
 
De foto's van Johanna