Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

SJC doet zichzelf tekort

Het bezoek aan het verre Zeeuws Vlaanderen, om daar HSV Hoek te gaan bestrijden, bracht opnieuw niet waar de trouwe supporters zo vurig op hoopten.. SJC leek wat terughoudend aan de strijd te willen beginnen. Omdat  Levi Berendsen en Tom Broekhuizen nog steeds geblesseerd zijn en Tracy Kapata geschorst,was er voor de technische staf opnieuw een probleem op te lossen.
Polak koos daarom naast de vleugelverdedigers  Demir Strojil en Jordy Groot voor een drietal spelers in het centrum. Naast Jelle van Went en Mike van Toor zagen we opvallend genoeg Melvin van Stijn als verdediger van start gaan. En hij ontpopte zich in de rol van ‘agressief naar voren verdedigen’ opvallend goed.
En SJC leek echt instaat om Hoek deze middag pijn te doen.  Al in de eerste 20 minuten kwamen er behoorlijke grote kansen. Maar helaas  konden spitsen Tom Duindam en Youseff el Baouchi  de kansen niet verzilveren.
En Hoek liet zien dat ze, vooral vanuit de omschakeling, gevaarlijk konden worden. Bij een afgeslagen aanval stuurden ze in hoog tempo de bal via minimale schijven direct richting Haggerty.
Een manier van spelen die het middenvelders Abbas al Tamimy en Stef van der Zalm tot heel veel loopwerk dwong.
Ook na  ruim een half uur spelen kwam er zo’n mogelijkheid. Rick van Dijk kwam weer eens  gevaarlijk door. Maar hij besloot helaas tot een combinatie waar gaan voor eigen kans,misschien beter was afgelopen. En kort daarna kwam SJC op achterstand. Een speler met de exotische naam  Karim Bannani kwam via zo’n splijtende pass vrij voor het doel : 1-0.
 
De 2e helft  gaf eenzelfde beeld. Eerst nog kon in de 51e minuut een 2e tegentreffer worden voorkomen. Toch nam SJC weer het initiatief en kwam tot goedogende  aardige combinaties. Die echter niet tot scoren leidden. Terwijl Hoek vanuit de omschakeling  opnieuw behoorlijke mogelijkheden kreeg. Na een uur bracht Polak  met Emin Vllasaku en Chris Hoogervorst nieuw bloed in de ploeg. Die konden echter niet voorkomen dat er, met nog 20 minuten te gaan, opnieuw een Zeeuwse treffer kon worden genoteerd: 2-0.
 
En 2 minuten later bleek de wedstrijd helemaal  gespeeld toen Haggerty voor de 3e keer het nakijken had. We noteerden bij de 3-0  een naam die in het Zeeuwse telefoonboek nauwelijks voor komt,Daniel Akindayini.  Hierna mocht Sario Lovecchio het van Polak nog even proberen. En met nog 10 minuten te gaan kreeg SJC eindelijk een keer, via Rick van Dijk, wel loon naar werken: 3-1.
Enkele positievellingen hoopten hierna nog op een stunt van de ploeg van Sjaak Polak. Maar Hoek  stond geen verdere doelpunten meer toe zodat het eindsignaal klonk bij 3-1 voor de Zeeuwen. De conclusie mocht zijn dat SJC zich, opnieuw  door het missen van kansen, tekort had gedaan.
 
Komende zaterdag is het weer erop of eronder. Dan moet in de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Eemdijk worden aangetoond waartoe dit SJC in staat is. FC  Lisse  liet deze week de punten aan de ploeg uit Bunschoten. Die nu op jacht lijken om directe degradatie te voorkomen. Zeker voor Levi Berends maar ook voor Tom Broekhuizen komt dit uiterst belangrijke duel helaas nog te vroeg. Hopelijk kan Polak nog wel over voldoende kwaliteit beschikken om een welkome winst binnen te slepen.