Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

SJC JO11 en MO11 weekend 2018 groot succes

Weken van voorbereiding waren gepleegd voordat de JO11-jeugd en MO11 op vrijdag 8 juni om 4 uur richting Landgraaf vertrok voor een weekend sport, plezier en vertier. Na zenuwachtig afscheid genomen te hebben van papa’s, mama’s, oma’s en opa’s mochten de jongens en meisjes plaats nemen op de bovenste verdieping van de dubbeldekkerbus. De begeleiding, die goed vertegenwoordigd was, mocht de rust opzoeken in het onderste gedeelte van de bus. Een lange zit van 3,5 uur moest ons brengen bij voetbalvereniging Schaesberg waar we op zaterdag en zondag zouden strijden om de Strijthagencup. De muziek galmde door de bus en de kinderen hebben aan één stuk door gedanst en gezongen. Zelfs het SJC-lied werd uit volle borst meegezongen.  De toon was gezet naar wat een onvergetelijk weekend zou worden. Bij aankomst keken de jongens en de meiden hun ogen uit bij de legertenten en de veldbedjes waarin zij het weekend zouden slapen. Snel werden de bedjes ingedeeld en kon het feest beginnen. Voetballen, badmintonnen, tikkertje en verstoppertje en genieten van het heerlijke weer. Waren de voorspellingen met onweer en regen nog de week ervoor, nu was het zonnetje en 26 graden wat de klok sloeg. Iedereen mocht nog een heerlijk broodje naar keuze in de kantine halen, en die werden gretig naar binnen gewerkt. De avond was nog vroeg en de waterpistolen werden tevoorschijn gehaald en heel wat kinderen hadden hun eerste natte pak te pakken.  

Onze Glenn had zijn gitaar meegenomen en zo mocht de leiding en een deel van de kinderen genieten van een Live optreden van hem. Er bleken meer zangtalenten in ons midden te zijn en zo konden we genieten van verschillende muziekstijlen die uit volle borst werden meegezongen. 

Zaterdagochtend waren de eerste kinderen al vroeg uit de veren om zich op te maken voor de Strijthagencup. Het gezamenlijk ontbijt moest ze de nodige energie geven voor de 5 wedstrijden die voor vandaag op het programma stonden. De eerste toernooidag was nog niet op sterkte ingedeeld en zo kon het zijn dat de JO11-1 tegen de JO11-4 moest spelen. Dat mocht het plezier niet drukken en alle kinderen deden ondanks de warmte hun best. Dat er een saamhorigheid heerste in de groep was te merken aan het feit dat de spelende teams werden aangemoedigd door de niet spelende. Er werden meerdere spannende potjes gevoetbald en de MO11-1, het enige meisjesteam die meedeed aan het toernooi, kon goed partij bieden aan de jongens. 

Even bijkomen met een fristi en een broodje knakworst en gelijk weer door naar de volgende activiteit. Klimmen en rodelen bij Snowworld Landgraaf. Heel wat kinderen overwonnen hun angsten en gingen met klimgeiten John en Rob de uitdaging aan. Wat een plezier op de bekkies van de kinderen. De kinderen die wat last hadden van hoogtevrees konden met de snelle zomerrodelbaan naar beneden suizen. Een onvergetelijke ervaring voor een hoop kinderen. Rond de klok van 6 uur werd er weer teruggelopen naar de camping om aan de BBQ met heerlijk vlees van Krijn van der Bent te beginnen. Jacco, Annemarie, Ingrid en Denise hadden weer voor een culinaire maaltijd gezorgd. Chapeau. Op naar de disco. De meiden en een aantal jongens hadden zich helemaal opgedirkt, maar de Disco viel wat tegen waardoor we maar zelf een disco zijn begonnen. Nummers als Shirt uit en zwaaien, Van links naar Rechts onder leiding van onze grote kind Timo vielen goed in de smaak. Ook de leiding gooide de heupen los en shirts uit. Ook deze avond was er een live optreden van Glenn met zijn gitaar. Van Emil wisten we veel, maar dat hij ook aardig kon zingen was ons niet bekend. De kinderen waren aardig aan hun eind en rond de klok van 1.00 uur was het dan ook stil. Richard was vandaag degene die de wacht hield.  

Ook zondag begon de dag weer vroeg en onder het genot van een broodje en limonade werd de dag doorgenomen. Het toernooi van vandaag was ingedeeld op sterkte en ’s morgens speelden de JO11-2 t/m JO11-7 en de MO-11 hun wedstrijden. Meerdere prijzen werden er gepakt, waaronder een 1e prijs voor de JO11-2 en JO11-4. ’S Middags kon de JO11-1 aan de bak in de winnaarspoule. De gedrevenheid om te winnen was groot. Alleen is winnen tegen Duitse teams niet makkelijk. Tijdrekken, terugspeelballen en fysiek geweld zorgden ervoor dat we niet in ons spel kwamen. Onze rots in de branding Tom moest het veld verlaten ivm een tackle. Jammer maar helaas. Een 2e prijs. Bij terugkomst op de camping was een groot gedeelte van de tenten al afgebroken en stonden de tassen alweer klaar voor de terugreis naar Noordwijk. Rond de klok van 17 uur was het dan zover en begon de 3 uur lange reis in de bus van Beuk. Je zou denken dat er nog weinig energie in de kinderen zat, maar nee hoor, de muziek ging aan en de bus danste op en neer. Er werd nog een tussenstop gemaakt bij de BurgerKing en we kregen nog een lekke band, maar rond de klok van 21.00 uur konden de ouders, opa’s en oma’s hun kinderen weer in de armen sluiten. Een geweldig weekend zonder weerklank kan weer toegevoegd worden aan de herinneringen van de kinderen. Een compliment voor de begeleiding en in bijzonder Carola voor de coördinatie/organisatie van dit festijn. 

Wat een hechte SJC-FAMILIE.