Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Strijdlust kenmerkt SJC in Groningen

De verre reis naar Groningen en de wedstrijd tegen de jeugdige talenten van de profclub bracht uiteindelijk niet de gewenste overwinning.Maar bracht volgens meegereisde SJCers wel voldoening. Want een zeer strijdlustig SJC was bepaald niet kansloos tegen een elftal wat 5 keer in de week, soms 2x per dag, een training afwerkt.
SJC begon, net als vorige week, met de verdedigers Jordy Groot, Jelle van Went,Melvin van Stijn en Emin Vllasaku. Chris Hoogervorst startte links op het midden met naast hem Stef van der Zalm,Demir Strojilen Rick van Dijk. En Wesley Haasnoot maakte zijn opwachting naast Tom Duindam in de spits.
 
Volgens interim-coach Tom van Rijn werd dit SJC bepaald niet weggespeeld. Dat leek aanvankelijk wel  te gaan gebeuren toen al na 6 minuten spelen de 100e tegentreffer in deze competitie moest worden geïncasseerd. Even waren de verdedigers niet scherp en pardoes lag de bal achter Haggerty. Het was Daniel Bouman die de 1-0 voor Jong FC Groningen liet aantekenen.
Coach Van Rijn besloot tot een omzetting waarna het verdedigend beter stond. En SJC vol passie op jacht kon gaan naar de gelijkmaker. Tot echte grote mogelijkheden kwam het niet maar duidelijk werd wel dat SJC niet helemaal kansloos was. Toch kwam het rustsignaal met de 1-0 stand in het voordeel van Jong Groningen.
 
Ook na rust bleek duidelijk dat SJC er stond als een team en dat de jongens er weer voor en met elkaar voor wilden gaan. En dat leverde zelfs kansen op voor o.a. Rick van Dijk en Wesley Haasnoot. Toch viel er halverwege de 2e helft  een 2e tegentreffer. Toen was het Michael Breij die voor 2-0 kon zorgen.
Hierna mochten Aaron Koeman en Mark Turk hun opwachting maken. Om te proberen om nog verandering in de stand aan te brengen. Maar wat SJC ook probeerde, tot een treffer kwam het helaas niet. Supporters uitten zich toch met het gevoel van  tevredenheid. Tom van Rijn daarover: ‘Tevreden? Eigenlijk was het voor ons toch zuur. Kijk, vorige week tegen DVS’31 waren we kansloos. Maar dat waren we vanmiddag zeker niet. Er had echt wat meer  ingezeten’.
Omdat asv De Dijk van Hoek met niet minder dan 9-1 verloor, zijn zij samen met Achilles ’29 rechtstreeks gedegradeerd. En zal SJC evenals Eemdijk zich moeten revancheren via een nacompetitie. Volgende week eerst nog een laatste thuiswedstrijd tegen  Ajax. Dan hoopt Tom van Rijn ook weer te kunnen beschikken over Abbas al Tamimy,Mike van Toor en Yousef el Baouchi.
De terugkeer van Tom Broekhuizen laat nog even op zich wachten. Die zal er mogelijk ook in de laatste competitiewedstrijd, uit tegen ASWH, nog niet bij kunnen zijn.