Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Uithuilen en op nieuw beginnen

De eerste thuiswedstrijd in de 3e divisie  werd helaas niet  het geplande feestelijke gebeuren wat SJC voor ogen stond.
Op het 5e veld moest worden  getracht om tegen het gerenommeerde DOVO  een eerste zege te boeken. Dat dit niet is gelukt wordt door de eindstand van 1-8  pijnlijk duidelijk gemaakt.

Al even  pijnlijk was ook het feit dat de 300 aanwezige toeschouwers  op het 5e veld geen entourage op 3e divisie niveau kon worden geboden. Geen muziek, geen speaker, geen aankondiging van de opstellingen en geen voorstellen van spelers en arbitrale trio en vooral geen ‘clubhousecorner’ met tromgeroffel, spreekkoren  als  de zo gewenste supporterssteun. En de uitstraling die hoort bij de gemeente Noordwijk als Europese sportstad en de gedane  beloften over de te volgen tijdlijn bleek niet te worden waar gemaakt.

Maar uiteindelijk  was er toch gewoon de competitiewedstrijd tegen DOVO. ‘We gaan het in deze mooie competitie vreselijke moeilijk krijgen’, liet trainer Sjaak Polak eerder weten. Toch ontstond er een sprankje hoop ondanks dat vorige week tegen Harkemase Boys werd verloren. Want vriend en vijand stelde vast dat SJC in Friesland bepaald niet werd weggespeeld.
Tegen DOVO zou daarom bevestigd kunnen worden dat SJC in de 3e divisie wel degelijk iets te zoeken heeft. Helaas, als de wedstrijd tegen DOVO een maatstaf is, dan krijgt SJC het buitengewoon moeilijk en zal handhaven niet eenvoudig zijn.

Dat DOVO heel veel kwaliteit in de ploeg heeft was vanaf  minuut 1 duidelijk.  SJC probeerde  druk te zetten en  bij balbezit naar voren te voetballen. Maar  al gauw bleken de individuele kwaliteiten van de Veenendalers. Terwijl zij  moeiteloos leken te kunnen combineren kon SJC niet veel meer dan de lange bal spelen. Daarbij waren de snelle buitenspelers van DOVO  een plaag voor de vleugelverdedigers. Toch was er een korte periode dat SJC zich onder de druk van DOVO vandaan wist te spelen. Maar echte kansen werden er niet genoteerd. De Veenendalers namen al snel het initiatief en dan ook nog doeltreffend over. Dat SJC bij rust tegen een 0-3 achterstand aankeek was geheel volgens de verhoudingen in het veld. 

In de 2e helft kon SJC het tij niet meer keren. Simpelweg omdat het de Veendalers niet echt lastig kon worden gemaakt. Sterker, SJC voetbalde met de rug tegen de muur en de Veenendalees scoorden erop los. De einduitslag van 1-8  spreekt voor zich.
De spaarzame ‘ bijna-mogelijkheden ‘ voor SJC zijn op een hand te tellen. Gevaarlijke situaties in het SJC-strafschopgebied en verloren duels op het middenveld  vragen bijna om een telraam. Dat Tom Broekhuizen  via een makkelijk gegeven penalty de eer nog mocht redden verdiende  juist deze speler wel. 
Na afloop  sprak de voorzitter van DOVO Jan Willem de Groot zijn verbazing uit over de strijdwijze van SJC, die hij zelfs naïef wilde noemen.  Hij ging met technische staf en spelers dan ook vol zelfvertrouwen richting Veenendaal terug. In het SJC kamp werd de grote teleurstelling gelaten verwerkt. Deze week zal de SJC-selectie door de technische staf op de wedstrijd tegen Achilles,daar inhet verre Groesbeek, moeten worden voorbereid. Want juist  daar lijkt een mogelijkheid om de eerste competitiepunten binnen te slepen. En wie weet gloort er dan weer een sprankje hoop op een haalbare missie in de ze zaterdagcompetitie. Voor nu geldt slechts:  uithuilen en opnieuw beginnen.

De foto's van Johanna kunt u hier bekijken.