Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Veilig is hier heilig!

Even voor al die toeschouwers, supporters, medewerkers en vooral vrijwilligers. Een wedstrijdje 3e Divisie – en dan met name tegen Noordwijk – organiseren zorgt een flinke berg hoofdbrekens. Je wilt niet weten, wat daar allemaal voor gedaan moet worden en hoeveel tijd onze vrijwilligers daaraan besteden. 
Maar laat ik eerst beginnen met een diepe buiging voor Rob Hoogervorst, die hier de nodige uurtjes in heeft gestopt. Klasse, hulde, etc. zijn nog te verwoorden nog te weinig over de inzet, die hij erin heeft gestoken. Zo is daar overleg met veiligheidsinstanties, zoals politie, brandweer, ambulance, etc. En moeten daaruit vele gedwongen maatregelen worden uitgevoerd.
 
Bijvoorbeeld de fietsenstalling. Tijdens de wedstrijd mogen er geen fietsen langs het veld staan. De onlangs opgeleverde fietsenstalling kan zaterdag dus NIET gebruikt worden. Fietsen kunnen gestald worden op het voormalige veld-2.
Er moeten extra nooduitgangen gecreëerd worden voor eventuele afvoer na een incident. Er komen dus aanpassingen in het hekwerk.
 
Er moet een ontruimingsplan worden opgesteld en gecommuniceerd met politie en brandweer. Nog een taak erbij voor Rob Hoogervorst.
 
Er komen diverse verkeersbegeleiders om het parkeren in de wijk te ontmoedigen. Er kan ook geparkeerd worden op het parkeerterrein langs de Van Berckelweg. En met Erik Beuk van onze “koninklijke” vervoerder mogen auto’s op hun terrein geparkeerd worden. Edoch…. Gaan we er van uit, dat de meeste fans en toeschouwers met de fiets zullen komen.
 
En zo komen er nog veel meer werkzaamheden uit de koker van de veiligheidsdiensten. En niet voor niets.
 
Je ziet dus, dat er veel, maar dan ook erg veel uurtjes zijn gevraagd van veel vrijwilligers om deze wedstrijd netjes te laten verlopen. En er een feest voor iedereen van te maken.
 
Kom ik bij mijn laatste punt en daar hebben we afgelopen donderdag helaas een voorbeeld van mogen meemaken. Tijdens de training van de selectie werd vanuit de omgeving van de tribune vuurwerk afgestoken.
VUURWERK – we hebben het al vele malen geschreven – is echt, maar dan ook echt UIT DEN BOZE. Daar gaat, naar vermogen, op gecontroleerd worden. En echt, het kan toch niet zijn, dat er enkele LEDEN en/of voetballers het in hun hoofd halen om vuurwerk – bij een kunstgrasveld – te gaan afsteken?
De KNVB is aanwezig, controleert daarop – en geloof me: ze luisteren en kijken alleen maar en trekken daar ontzettend snel hun conclusies uit - en zal daar ongetwijfeld de club voor gaan bestraffen. Boetes kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Het afsteken van vuurwerk zal JOUW club dus enorm benadelen. NIET DOEN, dus..!!! Jouw CLUB, en al die vrijwilligers, die voor, tijdens of na de wedstrijd hun stinkende best doen, worden daardoor gedupeerd.
Wij willen vooral ook alle leden vragen ons hierbij te helpen ons de namen door te geven van eventuele vuurwerkafstekers. Zodat we onze “centjes” kunnen verhalen op hen.
 
Niet zulke leuke boodschappen, dus, maar we doen het allemaal voor het plezier van een fantastische, en historisch gezien, nog nimmer gespeelde voetbalcompetitiewedstrijd: SJC – VV NOORDWIJK.
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)