Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

SDO1 - SJC1: Wat een veerkracht

Het werd  vooraf gezien als een makkie. Na het ongeslagen periodekampioen worden even SDO aan de zegekar binden. Maar in Bussum werd het net even anders. Want na 15 min stond het gewoon 2-0 voor SDO.
 
SJC begon dus volledig verkeerd aan de wedstrijd. Bestuurslid Patrick van den Berg noemde het simpelweg een heel erg slecht begin. Al na 3 min schoot Bussummer  Maikel van Latum net over het doel van Kevin. Binnen een  minuut gevolgd door een schot van  Groenewegen welke echter door de uitstekende  Kevin schitterend werd gepakt. Toen al had de 1-0 achterstand dus een feit kunnen zijn. Die tegentreffer  kwam er uiteindelijk toch wel want Maikel van Latum trof de roos: 1-0.
Zo’n 3 minuten volgde opnieuw een schitterend uitgespeelde counter waarbij doelman Kevin aan de noodrem trok. De strafschop werd door Rick van der Velden binnen geschoten: 2-0. En SJC leek een verloren wedstrijd tegemoet te gaan. Patrick van den Berg stelde vast: ‘op dat moment kwam iedereen in aanmerking om gewisseld te worden.’
Ook Sjaak Polak wond zich langs de zijlijn daar zichtbaar over op en hij liet alle 3 de wisselspelers warm lopen. Kennelijk het sein voor de mannen van aanvoerder Mike Verhoek om het over een andere boeg te gooien. Want SJC herpakte zich. Vooral in de voorste linie liet men zich gelden. En plots lanceerde Jeroen de attente Tom Duindam in de diepte, die in een soort halve omhaal de roos trof: 2-1. En daar bleef het gelukkig niet bij. Een goed uitgevoerde  counter leverde een volgende doelpunt op. Stef van der Zalm gaf door op Tom Duindam die geen twijfel liet bestaan over zijn scorend vermogen: 2-2 .
In de rust moet er in de kleedkamer iets zijn gebeurd. Want SJC toonde een bijzondere veerkracht door de achterstand compleet om te buigen. Na rust werd Dandy Steenvoorden ingezet  en die liet meteen zien dat hij er wel degelijk gelijk bij was. Maar zijn inzet verdween helaas juist langs de linkerpaal. Toch bleef ook SDO gevaarlijk loeren op de counter en Kevin moest in de 58e minuut dan ook handelend optreden.  SJC bleef attent spelen en leek de lakens uit te kunnen delen. Maar in het laatste kwartier nam SDO het initiatief toch weer over. Een paar directe aanvallen naast een paar scherpe counters schudde SJC weer wakker. Rick van Dijk zocht in de 83e minuut nog maar eens de tegenaanval, plaatste een scherpe voorzet en zag deze via een schouder van de tegenpartij zomaar in het net verdwijnen:2-3.  En het werd in de slotminuten zelfs nog 2-4  toen Stef met veel elan de 4e treffer van SJC binnengleed: 2-4.
 
Op de website van de jubilerende voetbalclub SDO, die juist deze week precies 100 jaar bestaat, lazen we nog een aardig commentaar. Niet alleen merkte men op dat er door beide teams reclame gemaakt was voor het amateurvoetbal. Maar letterlijk stond daar ook te lezen: ‘De neutrale toeschouwer en de in grote getale meegereisde toeschouwers uit ‘Katwijk’ (waar van acte. Red.) hebben een uitstekende en spannende wedstrijd gezien.’
Daar waren de Noordwijkers het ook helemaal mee een en een feit was bovendien dat SJC opnieuw een fraaie overwinning boekte. Sjaak  had na afloop over zijn team alleen maar lof en zei :’ Fantastisch zoals de jongens het na de 0-2 achterstand hebben opgepakt. Hij zag in zijn SJC de technisch en conditioneel  betere ploeg. En had meer dan lof voor zijn spits Tom Duindam waarbij hij zich liet ontvallen: ‘Wat een fenomeen’. Maar uiteindelijk is er uitbundige lof op zijn plaats voor Sjaak, zijn staf en alle jongens van ‘ons cluppie aan de zee’. Die bezig zijn aan een ongelooflijke  reeks van  prachtige overwinningen. Maar daarnaast kans zien om de supporters aan zich te binden door de enorme inzet, het fraai ogende voetbal en de grote hoeveelheid van niet minder dan 28 prachtige doelpunten in 10 wedstrijden. 

‚ÄčKlik hier voor alle foto's van de wedstrijd van Johanna Wever