Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Balsponsor SJC-BeQuick 1887

Balsponsor bij de wedstrijd SJC-BeQuick 1887, op 3 november is de Ridder Schoenen.

De Ridder Schoenen:
Alles begon 29 jaar geleden toen Cor de Ridder (schoenmaker vanaf zijn twaalfde) zijn eigen schoenmakerij startte aan de Kerkstraat 4 in Noordwijk-Binnen.
Na een succesvolle start werd 2 jaar later besloten om naast de schoenmakerij een schoenwinkel te beginnen voor dames en heren. Deze winkel aan de Kerkstraat 2, was en is (inmiddels wel diverse malen verhuisd, in dezelfde straat naar een groter pand) zeer sterk gespecialiseerd in comfort/pasvorm schoenen.
Deze winkel werd gerund door Cor en Toos de Ridder. Toos verzorgde samen met Cor, die ook de schoenmakerij nog deed, de inkoop. Toos nam de verkoop en administratie voor haar rekening.
Toen deze winkel drie jaar bestond en inmiddels zeer redelijk begon te lopen, werd er besloten om de schoenmakerij en winkel samen te voegen op een betere lokatie aan de Kerkstraat 9 in Noordwijk-Binnen. De combinatie van meer passanten en extra loop in de winkel (doordat de klanten van de schoenmakerij nu in de schoenwinkel afrekende) maakte dat de winkel qua omzet snel groeide. De keuze werd gemaakt om het merken-pakket verder uit te breiden en weer te kiezen voor een andere lokatie in de Kerkstraat, met meer vierkante meters.
Op het moment dat Cor en Toos met deze winkel incl. schoenmakerij verhuisde naar de Kerkstraatpassage 52 in de Kerkstraat, kwam de winkel aan de Kerkstraat 9 vrij. Geert (ik) de zoon van Cor en Toos, startte hier een nieuwe winkel in kinderschoenen.

Het idee achter de opening van de kinderschoenen-winkel, was naast het feit dat er markt voor was, tegelijkertijd jonge gezinnen aan ons te binden, zodat wij in de toekomst makkelijker ons assortiment konden uitbreiden naar modeschoenen voor dames en heren.
2 jaar nadat de kinderschoenenwinkel werd geopend was deze ook goed winstgevend en kwam het besluit deze te verhuizen naar de Kerkstraatpassage 52, waar wij al een winkel hadden. Dit was met het oog op inzet van extra personeel tijdens piekuren veel praktischer. Ook gaf deze verhuizing ruimte om aan de Kerkstraat 9 te starten met de verkoop van modeschoenen.

Inmiddels was een ons bedrijf dus aardig gegroeid en hadden wij een schoenmakerij en drie winkels in de Kerkstraat en kreeg het geheel ongeveer de vorm, zoals het nu is.

Onze kledingboutique voor dames opende wij in 2010, doormiddel van een doorbraak van een muur is deze verbonden aan één van onze schoenenzaken, samen vormt dit een mooi geheel en een unieke winkelformule.
In 2013 verhuisde onze comfort/pasvorm winkel naar tegenover onze modewinkel. Zo ontstond de ideale situatie dat wij alle winkels dicht bij elkaar hebben in dezelfde straat.
Vanaf 2013 is ons bedrijf qua lokatie volledig perfect en hebben wij ons alleen nog maar gericht op uitbreiding van ons assortiment en merken-pakket.

Inmiddels hebben mijn ouders, Cor en Toos afstand gedaan van het bedrijf, maar helpen ze, zoals dat vaak gaat binnen familie zaken nog steeds mee met allerlei zaken. Wel hebben zij nu veel meer tijd voor de kleinkinderen etc.

Ik hoop dat jullie (de lezers van deze bedrijfsgeschiedenis) zo een beetje een idee krijgen van wie wij zijn en waar die producten vandaan komen die in deze webshop staan.

Alle modellen die u online ziet of thuis gestuurd krijgt zijn dus ook echt fysiek bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Tot slot wil ik u bedanken voor uw interesse en het lezen van deze pagina.

Vriendelijke groeten,
Geert
Klik hier voor de website van De Ridder Schoenen.