Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Collectief SJC boekt fraaie overwinning op Emmen

Wat een geweldige teamprestatie. Dat  hoorden we zaterdagavond uit de mond van interim-coach  Tom van Rijn na de 5-2 overwinning in Emmen op amateurvereniging Emmen.
SJC speelde volgens de assistent van Florian Wolf als een eenheid. Maar had in Lucas Coopmans wel de man die met een heuse hattrick, op een voortreffelijke manier het succes van die eenheid mocht etaleren. 
 
Van Rhijn legde uit dat  de technische staf de training van deze week aangepast om juist het vormen van die eenheid te benadrukken. Vanuit de overtuiging dat  alleen een collectief av Emmen kon verslaan. Verkregen informatie had duidelijk gemaakt dat de Oost-Nederlanders in hun snelle vleugelaanvaller een wapen hadden om in de omschakeling SJC te verrassen. En dat gebeurde al na ruim 3 minuten. Via een geweldig doelpunt kwam SJC op achterstand. Sem Nijkamp. schoot vanaf ruim 35 meter de bal vol in de kruising:1-0. 
 
SJC had  even wat tijd nodig om zich hiervan te herstellen. Emmen bleef voor even de iets betere ploeg. Via fraai combinatie voetbal en attent verdedigen  kon SJC na ruim 20 minuten weer een licht overwicht veroveren. Echte doelrijpe kansen waren er niet echt. De toch wel verdiende gelijkmaker viel toen Dario van Breukelen raak kopte na een fraaie corner van Timo Ruigrok:1-1. Inmiddels verhuisde Lucas Coopmans  op aanwijzing vanaf de bank naar de linker vleugel. En al spoedig  bracht dit het gewenste succes. Timo Ruigrok lag de bal op maat achter de verdediging en Lucas Coopmans kon op snelheid de verdedigers inclusief de doelman het nakijken geven: 1-2. En niet veel later was het op bijna identieke wijze alweer raak:1-3.
 
Na  de rust deden de Emmenaren wat terug via een rake kopbal van Yannick Arends: 2-3. Maar al gauw was SJC weer de beter combinerende ploeg. Waarbij  de routiniers Jordy Groot, Stef van der Zalm en Timo Ruigrok zich onderscheidden. En Melvin van Stijn, Mostava Frederiks en Demir Strojil lieten zien dat zijn steeds completer aan het worden zijn. Verdedigend stond SJC ook prima. Met Nick Lim en Derrin Wijdenbosch  in het centrum  maar vooral  ook met de snelle Dario van Breukelen als rechter verdediger haalde SJC de angel uit de slimme counters van Emmen. En SJC was deze avond een voorbeeld van effectiviteit. Lucas Coopmans mocht zijn hattrick voltooien. Tom van Rhijn bracht toen Wesley Haasnoot en Bally Tavares voor Stef van der Zalm en Mostava Frederiks. Vanuit alweer een geweldige aanval  verdween de bal uiteindelijk via een Emmen-been  in het net en was het zelf 2-5.
Voor  Lucas Coopmans leverde dit een publiekswissel op en kon Chris Hoogervorst hem vervangen.
Dat de lange thuisreis na deze fantastische overwinning bepaald niet onplezierig verliep,was wel voorspelbaar. Wat de concurrentie deed is even afwachten. In ieder geval wacht SJC aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen SDO. Ook een ploeg die gezien 34 goals voor, zeker niet mag worden onderschat.