Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Een terugblik met Sjaak Polak

Sjaak Polak over de prestaties bij SJC: Geloof me, er zit nog veel meer in

Het is bepaald niet de eerste keer  dat trainer-coach Sjaak Polak de loftrompet speelt als het heeft over de SJC-selectie. En wanneer wij  een week na het afsluiten van de eerste seizoenshelft even met hem terugblikken ,doet hij dit opnieuw. 
Polak:’ deze mooie club heeft een grote en complete selectie,met een 3e elftal die ik echt stappen zie maken. En er speelt een bijzonder jong en talentvol 2e elftal wat heel gretig  en leergierig blijkt te zijn. En datzelfde geldt eigenlijk voor de hele selectie waar ik echt trots op ben. De jongens zie ik steeds meer volwassen worden’. Over de prestatie van het 1e elftal en de plek op de ranglijst is hij ook tevreden als hij zegt: ‘Kijk, al met al vind ik dat we  tot nu toe redelijk hebben gespeeld . En ben ik blij met de manier waarop de groep zich ontwikkeld en ik ben trots op de jongens. Maar geloof me, er zit nog veel meer in’.
De  coach benadrukt opnieuw dat de 3e divisiezaterdag wel even iets anders is dan de zondag hoofdklasse.
Als we complimenten maken en de groei van zijn team willen aantonen door de wedstrijd van Quick Boys te vergelijken met de ongelijke strijd tegen DOVO dan nuanceert Polak dit direct. Over de prestatie tegen DOVO was ik ontzettend ontevreden. Daar vond ik dat ik de jongens wat kon verwijten. Polak geeft aan dat daardoor de speelwijze wel iets werd aangepast. Hij legt uit dat in een verdedigende situatie  5-3-2 wordt gespeeld en bij een aanval direct wordt geschakeld naar 3-5-2. 
Polak: ‘ik heb bovendien andere accenten gelegd op de verdedigende taken op bepaalde momenten. Daardoor zijn we als team completer voetbal gaan spelen’. Polak nogmaals: ‘maar er is  wel degelijk meer wat we nog kunnen verbeteren’. Hij is dan ook vol goede moed over de komende afronding van deze competitie. Het feit dat de tegenstanders nu bekend zijn  vindt hij een plus. Bovendien  denkt hij dat SJC eigenlijk niet heeft gekregen wat het wel heeft verdiend. ‘We gaan nu eerst nog tegen ASWH aan de bak  en daarvan weten te winnen is heel belangrijk. Bij winst staan we er na 17 van de 34 wedstrijden best goed voor’.
De selectie vertrekt na de jaarwisseling naar een trainingskamp op Gran Canaria. Daar wordt dan niet alleen hard getraind maar zal ook de TC aan de bak moeten. Zodat al snel duidelijk kan worden gemaakt welke spelers er niet voor kiezen om bij SJC te blijven. Want die onzekerheid, blijft de selectie wel of niet in tact, is ook kenmerkend voor het hedendaags voetbal op 3e divisie niveau.