Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Even voorstellen Mury Ambarcioglu

Mury Ambarcioglu
 
Leeftijd:                   18 jaar
Clubs:                       SJC, vv Noordwijk, UVS, Quick Boys
Jeugdopleiding:        SJC, vv Noordwijk, UVS, Quick Boys,
Positie:                     rechter spits
Favoriete voet:         rechts maar tweebenig
 
Mury Ambarcioglu, vaak geïntroduceerd als Mury Leeuw, speelde op zijn 5e jaar bij SJC. En bleek zo’n voetbaltalentje dat tijdens de jeugdwedstrijden best wel opviel. Ook bij de externe scouts van ambitieuze clubs. Mede daardoor speelden hij een paar jaar in de jeugd van verschillende verenigingen in de nabijheid van Noordwijk. Dat was best wel leerzaam want de tegenstanders waren toen vaak jeugdelftallen van verschillende clubs uit het betaalde voetbal. En dat was voor hem, zo verteld hij ons nu, toch een hele speciale ervaring.
 
Uiteindelijk keerde hij toch terug aan de Lageweg en daar beleefde hij het recente kampioenschap met SJC 2 als een absoluut hoogtepunt. Mury: ‘Ik vond het geweldig om daarin mijn rol te mogen spelen’.
Als we daar over doorvragen blijkt hij zeer lovend over de begeleiding van de trainers Arjan en Sjaak. Mury opnieuw: ‘Het is helemaal top. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. En bovendien kunnen we binnen de groep enorm goed met elkaar opschieten.’
 
Mury komt best wel uit een voetbalfamilie en zijn vader en ook zijn opa, (de welbekende wedstrijdsecretaris Giel Smit) hebben een voetbalhistorie.
Mury geeft eerlijk toe dat trainen noodzakelijk is, maar dat het spelen van wedstrijden toch zeker zijn voorkeur heeft. Hij zegt daarover: ‘Trainen is vooral leuk als het gericht is op het spelen van de aankomende wedstrijd.’ In die wedstrijden moet de spits het vooral hebben van zijn snelheid en zijn balvaardigheid. Hij besteed nu vooral nog extra aandacht aan het verbeteren van de voorzet en zijn scorend vermogen. De recente promotie met het tweede elftal naar de hoofdklasse is weer een volgend stapje naar een hoger niveau. Dat past in het leerproces want Mury wil hij zich uiteindelijk blijven verbeteren om zijn doelstelling te bereiken en uiteindelijk een plekje te veroveren in het eerste elftal van SJC.