Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Grote belangstelling voor training Engelse internationals

Dat het succesvolle Engelse vrouwenvoetbalteam zich op de accommodatie van SJC op de beslissende duels voor kwalificatie voor UEFA Euro 2025 wilde voorbereiden, mag best heel opvallend worden genoemd.
 
Voor een overvolle tribune en bovendien nog heel veel mensen rondom het hoofdveld werd er maandag 1 juli een open en zeer intensieve training afgewerkt. Waarbij duidelijk werd dat deze ‘lady’s’ hun ‘mannetje’ staan.
Het Engelse voetbalelftal staat bol van ervaring met de bekende namen zoals doelverdedigster Karen Bradsley en speelsters zoals Lucy Bronze (Olympique Lyon) Georgia Stanway ( Bayern Munchen)  die met 25 jaar een van de jongsten in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman is.
Engelse selectie kwam met ruim 35 speelsters naar Noordwijk. Ondersteund door een uitgebreid team van trainers, fysiotherapeuten, technisch specialisten, PR-functionarissen en materiaalmensen.  De totale delegatie was volgens secretaris Jan Mesker 70 mannen en vrouwen. De bestuurskamer van SJC werd omgebouwd tot een Gym en het hoofdveld werd steeds door de grasmeesters Beltman en Beltman in topconditie opgeleverd.
 
Een zeer vriendelijke en open Sarina Wiegman, getrouwd en moeder van 2 kinderen, stond ons graag even te woord. De oud-voetbalster van Ter Leede kent een imposante carrière. Ze was goed voor ruim 100 interlands. Als trainer van Ter Leede had ze ook al snel succes. In haar 2e jaar werd ze met het team winnaar in de Eredivisie en veroverde ze de KNVB-beker. Haar recente loopbaan als succes-bondscoach bij de KNVB en het al even succesvolle vervolg in Engeland, met het Europees kampioenschap 2022, leverde o.a. de verkiezing van Coach van het Jaar 2022 van het Verenigd Koninkrijk op.
Nu heeft coach Wiegman dus haar zinnen gezet op het behalen van het Europees kampioenschap tijden UEA Euro 2025.
Op de vraag, waarom zij voor SJC als basis koos voor de voorbereiding hierop, legt zij uit dat ze vanuit haar Ter Leede-verleden goed op de hoogte was met SJC, die toen al bekend stond als gastvrije vereniging. En omdat zij ver weg van enthousiaste Engelse fans, in alle rust aan de voorbereiding wilde werken, werd gezocht naar een plek buiten maar niet al te ver van Engeland. Welke bovendien eenvoudig te bereiken was. Haar eerdere ervaringen bij de KNVB bracht haar richting Grand Hotel Huis ter Duin als verblijf accommodatie. En de keuze voor het gras van SJC kwam ook voort uit adviezen vanuit de KNVB.

Wiegman nadrukkelijk: ‘En de wetenschap dat dit grasveld wordt onder houden door Erwin Beltman, die ik natuurlijk al kende vanuit het Feyenoordstadion, was voor mij ook een belangrijk argument.’
Voor de vrijwilligers van SJC is het natuurlijk weer een weekje van extra inzet. Maar alles ging volgens Kees Wassenaar in een heel gemoedelijke en zeer ontspannen sfeer. Wel moest de rest van de week het trainingsveld volledig afgeschermd blijven zodat de voorbereiding niet werd verstoord.
Maar op maandag was er voor de fans volop gelegenheid voor handtekeningen jagen en selfies produceren. Waaraan de voltallige delegatie inclusief bondscoach Wiegman hun enthousiaste medewerking verleenden.