Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het avontuur in de 3e divisie is ten einde

SJC is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de 3e divisie. Wat natuurlijk een teleurstellend resultaat mag worden genoemd.. Maar als de wedstrijden van deze week tegen Volendam een maatstaf zijn, dan zijn de feiten dat SJC op alle fronten werd afgetroefd. En dat de wijdbroeken zich terecht geplaatst hebben voor de finalewedstrijden tegen  Sparta Nijkerk. Dinsdag bleek in de door de weergoden geteisterde wedstrijd al, dat Volendam een moeilijk te nemen klip zou zijn. De donkere wolken waren kenmerkend en bleken niet weg te trekken. Want  ook in de uitwedstrijd waren de weersomstandigheden verre van ideaal en SJC kon het in de storm helaas opnieuw niet waar maken. De eerste 20 minuten speelde SJC opportunistisch richting het doel van Volendam  en leefde er nog een sprankje hoop. Maar toen in de 18e minuut Volendam, na een snelle uittrap via een razendsnel omschakeling de SJC verdediging het nakijken gaf, bleek het doek al definitief te zijn gevallen.
Nog geen 10 minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. SJC deed hierna via Tom Duindam nog wel iets terug. Maar dit was zeker geen reden om nog hoop te koesteren. De ploeg verdiende wel een compliment voor de manmoedige manier waarop er werd gestreden maar dat bleek verre van voldoende om Volendam echt pijn te doen. En de tweede helft werd een formaliteit. Na  bijna een uur spelen stond er dan ook 5-1 op het scorebord. Dat Wesley Haasnoot er nog 5-2 van maakte deed niets af aan de superioriteit van Volendam. De vertrekkende spelers Rick van Dijk en Tom Duindam kregen hierna nog een formele publiekswissel. Waarna de wedstrijd, en in feite het hele avontuur in de 3e divisie, als een nachtkaars uit ging.
Het komend seizoen zijn er nieuwe kansen voor SJC, met een nieuwe technische staf en een nieuwe samenstelling van de selectie, in de zondag hoofdklasse. Wat daarbij de doelstellingen zullen zijn zullen we,na een welverdiende  zomerpauze ,ongetwijfeld van de TC gaan vernemen.