Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Hufterproof?????

Hufterproof…. een term, die we in de aanloop naar de nieuwbouw en het gebruik van de tijdelijke behuizing vaak hebben horen vallen in overleggen met gemeente, architect, adviseurs, etc. Want daar gaat het tijdens de materiaalkeuze voor de nieuwbouw vaak over. En waarom meldt ik ‘m hier?
 
De tijdelijke behuizing – kantine en kleedkamers – maar eigenlijk het gehele Lageweg complex hebben ’t de afgelopen weken zwaar te verduren. Wekelijks of soms meerdere keren per week mogen we als vrijwilligers en bestuur ernstige beschadigingen vaststellen.
En dat gaat jouw en onze club veel geld kosten. De kosten van vernielingen en vandalisme zijn immers voor de VV SJC. Die kosten zal het bestuur moeten betalen en dus indirect de leden. Of misschien wel direct door de leden middels een stevige contributieverhoging.
 
Let wel: het tijdelijke onderkomen is het punt, waar de leden van SJC vòòr en na het voetballen samenkomen. Waar ze zich “verenigen”. Een “verenigingspunt” waar we/leden – tot het nieuwe “verenigingspunt” er is - onderdak vinden. Een noodgebouw, maar NIET ons eigendom. De kantine en de kleedkamers worden gehuurd door de gemeente Noordwijk. En in het huurcontract is vastgelegd, dat na gebruik – dus over een kleine twee jaar - alles weer IN GOEDE STAAT terug moet gaan naar de verhuurder.
 
Maar ik stelde het al: de tijdelijke behuizing heeft ’t zwaar te verduren. De opstallen hebben te lijden onder VERNIELINGEN en VANDALISME.!! Het sportcomplex Lageweg is niet “hufterproof”.
 
Even een opsomming? We hebben er fotomateriaal bij. Dus zo maar in willekeurige volgorde:
 
 1. Een deur in de kleedkamergroep 1 tot en met 5 kapot geslagen / vernield;
 2. Douchecel onder gescheten; Niet zo leuk voor die vrijwilliger, die het schoon mag maken;
 3. Doucherail kapot getrokken;
 4. Lichtschakelaars kleedkamers vernield;
 5. Stronthoop aangetroffen in toiletgroep (Overigens niet voor het eerst);
 6. Getrapt tegen kleedkamerdeur (doe je thuis toch ook..??);
 7. Deurknop van kleedkamer kapot;
 8. Raamknop in kleedkamer vernield;
 9. Er wordt gerookt in de kleedkamers. De rookgeur hangt er een dag later nog en sportende kinderen (aan astma lijdend) hebben daar last van;
 10. En toppunt van vandalisme was de vondst van afgelopen week. Troffen we in de keuken een stekker naast het stopcontact. Gewoon er uit getrokken. De stekker was van de vrieskast. Alles wat er in lag hebben we weg kunnen gooien!! 

  Maar ook buiten de kleedkamers en de kantine blijkt van alles te gebeuren.
   
 11. Deur van schakelkast veldverlichting eruit getrokken (alle schakelaars en zekeringen open en bloot. Je moet er niet aan denken, als kinderen hier zomaar bij kunnen)
 12. Als na de training de veldverlichting uitgeschakeld wordt, wordt de schakelkast meermaals NIET afgesloten.
 13. Gat in het kunstgras (van veld 4 , huidig hoofdveld) gestoken 
Het spijt me te moeten stellen, dat wanneer het hierboven beschreven gedrag het gedrag van onze clubleden gaat worden, de vereniging SJC er, mijns inziens, bijzonder slecht voor staat. Zeker ook, als in alle gevallen niemand er ook maar iets aan gedaan heeft om dit te verhinderen of de vandalen, dan wel het bestuur te waarschuwen. Dan raakt de VV SJC ernstig “in verval” en krijgt het een imago, wat we beslist niet zouden moeten willen dragen.
 
Maar ook buiten de kleedkamers en de kantine blijkt van alles te gebeuren.
Namens het bestuur en onze vrijwilligers
Herman Meijvogel
Voorzitter