Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Interview Tom van Rijn

Tom van Rijn: Ik hoop wel dat men nu achter de ploeg blijft staan
 
Na het op non-actief stellen van Sjaak Polak als trainer/coach heeft het bestuur aan assistent-trainer Tom van Rijn gevraagd voorlopig de taak waar te nemen. Een verzoek waaraan hij na enig overwegen wel wilde voldoen: ‘Het is bepaald niet mijn keuze en ik vind het nog steeds moeilijk. Maar in belang van de club heb ik toch ja gezegd’.
En dus moet  Van Rijn nu gaan bedenken hoe het zwartwitte vlaggenschip handhaving voor elkaar kan boksen. ‘We gaan nu niet opeens onze speelwijze totaal veranderen’, verklaart Tom van Rijn na de training van maandagavond. ‘Maar we gaan er met elkaar wel alles aan doen om in de 3e divisie te blijven’, wil hij wel nadrukkelijk kwijt.
De assistent van Sjaak Polak zegt dat hij en ook de spelersgroep verrast werden door het besluit van het bestuur om de trainer per direct op non-actief te stellen. Waardoor Van Rijn plots de leiding bij de 1e selectie in handen kreeg gespeeld.  Tom van Rijn benadrukt zijn bewondering voor de inzet van Polak voor het team en voor de club. En zegt ook dat de samenwerking tussen hemzelf en de trainer altijd uitstekend is geweest.
 
Het blijkt dat de spelersgroep en de staf deze week de koppen bij elkaar hebben gestoken en hebben afgesproken om te stoppen met commentaar leveren. ‘We hebben vandaag een intensieve en leuke training afgewerkt. Intensief maar wel heel ontspannen met genoeg aanleiding om ook te lachen’, vertelt Van Rijn. En vervolgt:’Morgen gaan we er weer tegenaan en zullen dan met elkaar de keus maken op welke manier we de wedstrijd van zaterdag  tegen DVS'33 Ermelo gaan spelen’.
Tom van Rijn hoopt nu dat ook anderen stoppen met onzin verhalen rond te bazuinen of zich negatief uitlaten over Sjaak Polak op de sociale media. ‘Ik vind dit respectloos. Want Sjaak heeft de club ook mooie tijden bezorgd. Iedereen mag er wat van vinden maar svp wel met het nodige respect’, aldus de trainer.
De focus van de groep komt vanaf nu weer op de komende wedstrijden te liggen. Op dit moment is nog niet bekend of de KNVB de gevraagde dispensatie gaat verlenen maar waarschijnlijk is dit wel. Zaterdag zal de wedstrijd tegen DVS'33 Ermelo niet eenvoudig te winnen zijn. En het elftal zal een positieve steun van iedereen die SJC een goed hart toedraagt goed kunnen gebruiken.  Maar hoe dan ook, het is van groot belang dat iedereen de rust weet te bewaren. En dat de supporters, wat de uitslag ook zal zijn, achter de ploeg en de technische staf zal blijven staan.