Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Ludieke actie voor Fietsmaatjes

Wat hebben voetbalvereniging SJC, Fietsmaatjes Noordwijk en de Z(werfafval)-Ambassadeurs met elkaar te maken. Op het eerste gezicht niets, maar schijn  bedriegt. 

Fietsmaatjes biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om samen met een fietsmaatje op duofietsen een tochtje te maken. Voor velen is het gevoel van ‘wind door de haren’ een ervaring die soms ver in het verleden ligt. Het onderhoud van deze speciale fietsen kost echter veel geld en het is dan ook leuk als er door middel van spontane acties geld hiervoor wordt ingezameld. Bij SJC, waarvan een aantal velden grenzen aan De Schie, wordt (weer) fanatiek gevoetbald maar wel met als resultaat dat er soms een dure voetbal over de omheining vliegt en in het water terechtkomt. Oeps…  

De Z-Ambassadeurs hebben hun ligplaats aan de Schie en als zij uitvaren om weer eens het drijfafval uit de wateren rondom Noordwijk te vissen om zo een bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving, komen ze altijd langs het SJC terrein en vissen dan ook de voetballen uit het water.  

Alles van waarde, denk b.v. aan opgeviste statiegeldflessen, wordt door de Z-Ambassadeurs gedoneerd aan Fietsmaatjes Noordwijk. Voor de voetballen werd daarom contact gezocht met SJC met het idee of zij voor iedere bal een klein bedrag wilden doneren aan Fietsmaatjes. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen woensdag werden 8 ballen overhandigd aan de voorzitter van SJC die vervolgens een bedrag van 20 Euro doneerde voor de kosten van de ‘lekke banden en remblokjes’. Natuurlijk is het geen schrikbarend bedrag maar het gaat erom dat je in een dorp elkaar helpt en met deze ludieke actie is iedereen geholpen.