Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Nieuwe trainer SJC 2 stelt zich voor

Steven Hartevelt is nu de trainer bij SJC 2
 
Na het kampioenschap en de bijbehorende promotie van ons 2e elftal werd, geheel volgens de doelstelling in het beleidsplan, de technische staf uitgebreid. Steven Hartevelt, is de volgens de normen van de KNVB gediplomeerde trainer, die vanaf nu de 2e selectie gaat begeleiden in nauwe samenwerking met Sjaak Roos. Gezamenlijk worden zij verantwoordelijk voor de technische en tactische aanpassingen die nodig zijn voor het spelen op het hogere niveau. Waarbij Steven Hartevelt vanaf nu natuurlijk de eindverantwoordelijke is.
 
We maken op de eerste trainingsavond op dinsdag 18 juni op afstand al kennis met de 28-jarige oefenmeester, die op ons direct de indruk maakt een gedreven persoonlijkheid te zijn. Donderdag na de 2e training is er gelukkig wel even tijd voor een nadere kennismaking en vragen te stellen over wie, wat en waarom.
 
Steven Hartevelt, (overigens geen familie van keeperstrainer Richard Hartevelt) is in Sassenheim geboren en nu woonachtig in Voorhout. Hij begon zijn voetbalcarrière op jeugdige leeftijd bij Teylingen. Tot in de toenmalige C1 was hij veldspeler waarna hij vervolgens verder ging als keeper. Op zijn 18e kreeg hij zijn eerste job als voetbaltrainer bij de jeugd van Ter Leede. Als 22-jarige benutte hij de kans om trainer/coach te worden van Ter Leede JO19. Vervolgens ging trainer Hartevelt aan de slag bij Hillegom JO19.
 
En dus van nu af aan SJC, waar hij de SJC- doelstellingen wil gaan waar maken.
We vragen hem naar de eerste indrukken en dan blijkt dat hij kennis maakte met een hele leuke groep enthousiaste mensen waarmee hij mag gaan samenwerken.
 
Aan doelstellingen waagt de kersverse trainer zich in dit vroege stadium nog niet. Allereerst omdat er geen zekerheid is over definitieve samenstelling van zijn selectie. En bovendien lijkt het te vroeg om het potentieel op juiste waarde te schatten.
 
Steven Hartevelt: ‘Het is een enthousiaste en zeer jonge groep. Maar deze competitie moeten we vooral eerst vaststellen waar we staan en waar we op de korte termijn mogelijk toe in staat zijn. Voor de lange termijn is de doelstelling weldegelijk om een treetje hoger op de prestatieladder te komen.
 
De trainer toont dus veel ambitie, kan zich heel goed vinden in het bestaande beleidsplan van SJC en gaat daarom ook nadrukkelijk aan de slag met het op een natuurlijke wijze laten doorstromen van jeugd naar seniorenselectie.
Er komt vanaf dit seizoen nog een extra team, samengesteld uit spelers JO19 waarin ook spelers vanuit het 2e elftal. Danny Haasnoot gaat samen met Steven Hartevelt hierbij de begeleiding doen.
Bestuurslid voetbalzaken Kees Brouwer ziet de komst van Steven Hartevelt als een welkome versterking van de technische staf. Zo’n versterking acht hij noodzakelijk om de sportieve ambities van SJC waar te kunnen maken. Het doel blijft om zoveel mogelijk jong talent te laten aansluiten en de gewenste doorstroming naar de hoofdmacht, op gang te brengen.