Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

S.J.C. op zoek naar nieuw bestuurslid jeugdzaken

Soms tref je minder leuke mails in je mailbox. Dit is er zo één. Kregen we als bestuur van Tomas van Rijn, die aankondigde geen volgende termijn als voorzitter Jeugd Zaken te ambiëren. Verd……. Da’s nou jammer! Daar zaten we niet op te wachten, want, eerlijk is eerlijk, Tomas is het jongste bestuurslid, met soms heel andere ideeën over het invullen van de richting van het bestuur. Verfrissend, ervaarde ik dat zelf. En verfrissing, nieuwe ideeën, even opschudden zijn zaken, die elk bestuur kan gebruiken.

Gelukkig geeft Tomas aan, na zijn bestuurslidmaatschap nog altijd breed inzetbaar te zijn voor de club en daar zijn we erg blij mee. Daar gaan we zeker gebruik van maken, want projecten oppakken is wel een heel sterke kant van Tomas. Echter, dit vertrek stelt ons als bestuur natuurlijk voor een nieuwe uitdaging. Een plaatsvervanger vinden voor Tomas om de organisatie van de Jeugdafdeling nog verder op te tuigen, uit te bouwen en uit de steigers te laten komen.
De jeugd is de toekomst van SJC. Daar heeft dit bestuur de afgelopen tijd behoorlijk op ingezet, waarbij met name de technische kant door Wichard Verlaan op meer dan uitstekende wijze wordt ingevuld. Daar blijven we zonder meer mee doorgaan en plannen in die technische hoek zijn er legio.

SJC is op zoek naar iemand met visie, die kan bouwen en clubleden om zich heen kan verzamelen, die aan die bouw (van de jeugdafdeling) willen meewerken. Iemand, die participeert binnen het bestuur en naast de Jeugdafdeling ook het algemeen belang van de club wil dienen.  Zin in? Er over willen praten? Dat kan. Meld je!!! Hieronder de brief van Tomas, die we je niet willen onthouden. Ennuh…. Tomas….namens SJC ontzettend beDANKt voor je fantastische inzet in de afgelopen drie jaar.
 
Beste SJC'ers,

Afgelopen drie jaar ben ik bestuurslid jeugdzaken geweest. Dat betekent dat mijn termijn erop zit. In theorie zou ik door kunnen gaan, maar hierbij deel ik mede dat ik stop. Ik stop omdat in de afgelopen jaar mijn sterke en zwakke punten duidelijk zijn geworden. Zelf vind ik dat mijn sterke punten breder ingezet kunnen worden - in de hele vereniging en buiten deze belangrijke leidende functie om. Ook vind ik mijn zwakkere punten precies de punten waarvan ik vind dat een bestuurslid jeugdzaken ze wel moet hebben: een organisatie neerzetten. 

Graag zie ik een opvolger die deze capaciteiten wel heeft. Ik vind het belangrijk dat iedereen die een mening en een visie heeft voor de gehele jeugd van SJC, de kans moeten krijgen om in deze rol te stappen. Het nieuws dat ik stop is eigenlijk al langer publiek geheim maar hierbij dus aan iedereen de uitnodiging: heb je interesse, ideeën of voorkeuren? Dit is het moment om dat kenbaar te maken.

Afgelopen jaren zijn we er niet slechter op geworden. Dat weet ik zeker. Maar dat komt op conto van heel veel mensen. Ik ga geen namen noemen, maar ik vond het enorm tekenend dat er op de dag dat de jeugd na corona weer kon trainen, praktisch elk team ook weer trainers had die paraat stonden. Daar kan SJC trots op zijn. En wij kunnen trots op onze club SJC zijn. 

Met de juiste persoon op de plek van bestuurslid Jeugdzaken denk ik dat we nog sneller vooruit kunnen. Ik hoop dat er iemand opstaat die SJC niet alleen een sportieve, maar ook een sociale vereniging laat zijn. Voor de jongens en meiden in hogere teams, maar zeker ook de spelers die op een lager niveau net zoveel energie in een wedstrijd stoppen.

Daarom de oproep: ken je of ben je een bestuurslid jeugdzaken? Geef het aan. Heb je hier vragen over, zie alternatieven of wil je hierover in gesprek? Neem gerust contact op met mij of één van de andere bestuursleden, in het bijzonder onze voorzitter Herman Meijvogel. En als laatste: ik ben zeker niet uit beeld. Het is mooi om wat te doen voor de club waar je bijna 30 jaar lid bent. Dit wil ik blijven doen voor de hele club en de jeugd, maar op een manier waarbij ik kan doen waar ik goed in ben.

Groeten,

Tomas van Rijn
jeugdafdeling@vvsjc.nl