Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC stelt overwinning tegen Stedoco veilig

Jari brengt geluk. Zijn  medespelers van  SJC JO13-2  op de tribune bij de wedstrijd SJC- Stedoco wisten het zeker. Met Jari Siemerink als pupil van de week kon SJC gewoon niet verliezen verzekerden ze mij.  En na 13 minuten wedstrijd keken ze uw verslaggever veel betekenend aan: Ziet U wel ! 

En het waren inderdaad indrukwekkende 13 minuten geweest nadat Jari  als eerste keeper Mark Smith van Stedoco had weten te verschalken. Met de stevige en goed spelende Trecy Kapata in de basis begon SJC aan het karwei tegen subtopper Stedoco. En al in de 5e minuut werd het 1-0. Een afgeslagen schot van Stef van der Zalm kwam na matig uitverdedigen voor de voeten van Tom Duindam. De spits was niet zelfzuchtig, had Melvin van Stijn vogelvrij zien staan en gaf hem de uitgelezen kans om  te scoren.

Een paar minuten later was het de behendige en snelle Youssef el Baouchi  die, na een perfecte dieptebal van Melvin van Stijn, de verdedigers inclusief keeper Smith, het nakijken gaf: 2-0.  En in de 13e minuut was het nogmaals raak. Nadat eerst Stef van der Zalm al een mogelijkheid kreeg  was het opnieuw el Baouchi die tussen 2 verdedigers doorglipte en Tom Duindam op maat bediende: 3-0. 

SJC bleef aanvankelijke aandringen en creëerde nog wat mogelijkheden. Maar nadat Stedoco in de 19e minuut een fraaie vrije schop door Haggerty gekeerd zag,veranderde het spelbeeld. SJC liet zich terugzakken en Stedoco drong aan. Met een corner, een gevaarlijk afstandsschot en met weer 3 corners binnen een vijftal  minuten,werd SJC duidelijk gemaakt dat zij zich nog niet gewonnen wilden geven. In de 28e minuut ontsnapte SJC toen Haggerty de bal, na een lage inzet, via de paal in handen wist te krijgen. Stedoco kreeg nog een aantal corners en uit de 3e op rij viel in de 36e minuut toch de 3-1. En met die stand kwam het rustsignaal. 

Na de thee zagen we opnieuw een ontketenend SJC.  En het was Melvin van Stijn die vanaf 20 meter,met een volley uit het boekje, de SJC aanhang in extase bracht: 4-1. En niet veel later  opnieuw een fraaie treffer. Abbas el Tamimy knokte zich op rechts langs zijn verdediger en gaf en perfecte voorzet. Die al even perfect door Tom Duindam in het netje  werd gedeponeerd: 5-1. Waarmee de spits zijn aandeel in de overwinning verzilverde.

Tussendoor was er nog een vervelend incident. Waarbij Melvin van Stijn het slachtoffer was van een werkelijk onbehoorlijke actie van Stedoco. Hierop volgde  een incidentrijk minuutje. Met een heel discutabele reactie vanaf de bank van de gasten. Wat escaleerde en resulteerde in veel geduw en getrek en veel verbaal geweld. Waarbij de scheidsrechter bepaald lankmoedig  bleek op te treden.

Na de genoemde 5-1 was de wedstrijd  natuurlijk gespeeld. Hoewel SJC  het  voor de supporters nog even spannend maakte door 5-2 en daarna ook 5-3 toe te staan. Maar het was uitblinker Yousef el Baouchi  die na een schot van Tom Duindam de rebound in het doel werkteen daarmee de eindstand bepaalde op 6-3.

Zoals te verwachten  werden na afloop Yousef el  Baouchi  als’ man of the match’ en Melvin van Stijn als een uitstekende runner up, gehuldigd voor hun aandeel in de overwinning. 

Zaterdag wacht een belangrijke strijd tegen VVOG. Om de nacompetitie nog te ontlopen moet die wedstrijd in Harderwijk echt gewonnen worden. Maar met deze overwinning tegen Stedoco op zak kan men natuurlijk optimistisch in de bus stappen.

Voor de prachtige samenvatting van Bo Omroep klik hier.