Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC 2: DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST

SJC 2                  DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST
 
Wat een mooi seizoen is het geworden voor SJC 2. De voortekenen daarop waren niet echt gunstig. Veel spelers maakten de overstap naar de zaterdag afdeling, stopten of verlieten de vereniging. Dus heeft het de TC flink wat overwerk bezorgd om de selectie weer op sterkte te krijgen. Naast veel spelers van buitenaf kreeg de selectie ook een flinke aanvulling uit de jeugd. 
 
Dat is wel even zoeken natuurlijk voor de spelers en staf van 2 en dat was goed te merken in de 1e wedstrijden. Daaruit bleek echter al dat we er kwalitatief zeker niet op achteruit waren gegaan maar dat we met name voorin veel meer mogelijkheden hadden om het elftal compleet te maken. 
 
De 1e competitie wedstrijd uit bij Spartaan werd dan ook verdiend gewonnen waarbij vooral opviel dat er met enorm veel plezier, enthousiasme en inzet werd gespeeld en we dit naarmate de competitie vorderde bleven volhouden. En ook het altijd aanwezige publiek aan de Lageweg was te spreken over deze manier van spelen, altijd druk zetten op de tegenstander, afjagen, speelveld klein houden, elkaar opjutten het zat er allemaal bij. Prachtige wedstrijden met veel doelpunten, de ene nog mooier dan de ander, het werd allemaal gewaardeerd door iedereen.Natuurlijk verloren we ook wel eens maar ook dat hoort erbij. Druk maken over te weinig punten deden we al gauw niet meer, naar boven blijven kijken in de competitie wel. En naarmate de competitie vorderde kreeg het 2e steeds meer een SJC gezicht doordat veel spelers door moesten naar 1. Dat heeft de jongens alleen maar gesterkt om door te bijven gaan op deze weg. 
 
Helaas zat het kampioenschap er niet in daarvoor was RKAVV te sterk. Echter een prachtige 3e plaats in de competitie net achter Quick met de doelcijfers 73 voor en 46 tegen en 53 punten, daar kan je mee thuis komen toch.
 
Er zit dus toekomst in SJC 2 en dat is de mooiste constatering. Zelfs de laatste wedstrijden werden met veel inzet en bezieling gespeeld. 
 
Het team in het veld werd ondersteund door teammanager Sjaak Roos die voor alle randzaken zorgde en mij ook nog van adviezen voorzag. Emily de Lijster was onze deskundige verzorgster en ook de vrolijke noot langs de lijn. Max Wisselink was onze vaste grensrechter. Bedankt voor jullie inzet en bereidheid. 
 
Daarnaast wil ik de TC bedanken, het is jullie toch maar weer gelukt een representatief elftal neer te zetten voor dit seizoen waarmee ik kon werken. 
 
En dan: HET TEAM. Dit jaar heb ik 43 spelers gebruikt, het gaat mij te ver om jullie allemaal te noemen. Maar ook voor jullie allen een compliment, jullie hebben het tenslotte geweldig gedaan met elkaar. Met jullie inzet, motivatie, tactisch en technisch inzicht. Ik heb er dt seizoen veel plezier aan gehad omdat we alles samen deden. En natuurlijk hebben we ook veel gelachen, en zijn er ook zaken soms mis gegaan. 
 
Na bijna 30 jaar is het training geven voorbij (was al zo dit jaar !!) en kan ik wat meer aandacht gaan geven aan ook andere leuke zaken. Ongetwijfeld zal ik bij SJC nog wel weer wat gaan oppakken maar dat zie ik dan wel weer. 
 
Ik wens iedereen een succesvol 2019-2020 en een fijne vakantie. 

Piet Alders