Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC laat De Zouaven na een 0-2 voorsprong ontsnappen : 2-2

SJC zou bij winst, als de opmars verder kon worden voortgezet, opklimmen naar de 3e plek op de ranglijst. Maar dan moest er in Grootebroek wel een overwinning worden behaald op De Zouaven

SJC wist natuurlijk wel dat dit geen gemakkelijke opgave was. Toch deed de onverwachte 0-2 voorsprong, die na een kwartier op het scorebord stond,  vermoeden dat het een makkie zou worden. Maar wat later bleek was dat een volkomen verkeerde conclusie. Wel oogstte SJC in de 9e minuut bewondering voor de manier waarop de 0-1 tot stand. Na een fraaie combinatie tussen de opkomende Timo Verweij en spelverdeler Timo Ruigrok  kwam de bal via een slimme steekpass bij Tom Duindam. En die kon Wesley Haasnoot in stelling brengen waarna de 0-1 kon worden genoteerd.
Zo’n 5 minuten later was het al weer raak. Nu was het Tom Duindam zelf die vanaf rand 16 verwoesten kon uithalen: 0-2. De weelde leek wat onwerkelijk en het was natuurlijk zaak om hier op de juiste manier mee om te gaan. En dat bleek minder eenvoudig dan gehoopt.

Want kennelijk geschrokken zocht De Zouaven nadrukkelijk naar een antwoord. Hun spel werd wat grimmiger, de tackles werden wat grover. En SJC kwam onder druk omdat De Zouaven heel direct het doel van SJC probeerde te bereiken. Een verkeerde inschatting  in de verdediging luidde een onnodige tegentreffer in: 1-2.
Natuurlijk werd het daarna spannend en De Zouaven begrepen dat er wel wat te halen was.
Na zo’n 25 minuten kregen zij een behoorlijke mogelijkheid maar Lex Hoogervorst had geen moeite met de ingeschoten bal.
Zoals gezegd, de strijd in het veld werd feller en na een half uur lagen er plots 4 geblesseerden in het strafschopgebied van SJC; waaronder keeper Hoogervorst. Maar allen konden gelukkig worden opgelapt om de wedstrijd vervolgen.
Het rustsignaal leek hierna te worden gehaald met de voorsprong voor SJC maar onnodig balverlies leidde vier minuten voor tijd toch de gelijkmaker in: 2-2.

Na de rust bleken beide partijen toch meer behoudend te opereren. Met SJC als het iets beter voetballende elftal. Met overleg werd gezocht naar een mogelijkheid om de verdediging te verrassen
Maar dat bleek niet zo gemakkelijk te zijn. Aan de andere kant hanteerde De Zouaven de lange bal  en dat leverde hen slechts beperkte mogelijkheden op.
Na 20 minuten in de 2e helft zocht Timo Ruigrok de dug out op en kwam Mark Turk binnen de lijnen. En hij moest toezien hoe eerst een corner moest worden toegestaan en even later een harde kopbal  naast het doel van Lex Hoogervorst verdween.

Na een half uur kwam ook Sven Wisselink in het veld om Frans van Niel te vervangen.
In die periode had verdediger Demir Strojil zijn handen vol om de linker spits aan banden te leggen.
Maar met veel inzet kreeg hij dit toch voor elkaar. Keeper Hoogervorst moest ondertussen een aantal malen een gevaarlijke inzet onschadelijk te maken.
SJC plaatste daar nu de counters tegenover. Ook dat leverde nauwelijks grote kansen op.
Een in de slotfase door Mark Turk op inzet veroverde bal kwam bij Tom Duindam terecht. Helaas vloog zijn harde schot een metertje naast de paal over de achterlijn.

In de stand kwam daardoor geen verandering meer.  Door het gelijke spel  staat SJC nu op de 4e plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden. Het doelsaldo van  20 voor en 19 tegen geeft  aan dat het verdedigend  toch wat beter kan.
OP 21 november ontvang SJC aan de Lageweg  het laaggeplaatste vv Emmen. Die overigens wel aan een opmars bezig zijn en oprij 2 keer wonnen en 2 keer gelijk speelden. Dat moet voor SJC een ernstige waarschuwing zijn om vooral te waken voor onderschatting.