Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC laat op stoom tegen VOC:0-4

Het gevaar van onderschatten lag op de loer. En aanvankelijk leek het er ook op dat het nog een moeilijke avond kon worden. Maar uiteindelijk werd het een regelmatige en dik verdiende overwinning.
 SJC speelde op de  zaterdagavond in Rotterdam het inmiddels vertrouwde opportunistische spel. Waarbij de lange bal naar voren het wapen is om de snelle vleugelspitsen Coopmans en Hardenberg in stelling te brengen. SJC veroverde daarmee wel een optisch overwicht maar veel mogelijkheden om te scoren leverde dit vooralsnog niet op. De zwartwitten leken zelfs op achterstand te komen toen er een strafschop werd uitgedeeld. Maar Björn Haggerty toonde zijn klasse en voorkwam de zeker lijkende achterstand.


(Wesley Haasnoot in een kopduel)
 
SJC herpakte zich hierna snel. Daarbij bleken het de spelhervattingen waaruit mogelijkheden kwamen. Een vrije trap van Timo Ruigrok,zo’n 18 meter van de doellijn, oogde gevaarlijk. De bal vloog wel fraai over de muur maar werd toch een eenvoudige prooi voor de Rotterdamse goalie. Nadat Melvin van Stijn zijn bekeken schot uit de bovenhoek zag worden getikt kwam de verdiende voorsprong er toch. Want even later  tekende verdediger Puck Postma voor de 0-1. Een corner, genomen door Timo Ruigrok, volleyde hij onhoudbaar in.
Wesley Haasnoot had  even later een tweede treffer op de schoen maar de uitstekende keeper wist dit te voorkomen.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. SJC, niet echt in goeden doen, bleef wat slordig. En onnodig balverlies kwam het kijkspel bepaald niet ten goede. Nadat VOC een grote kans op de gelijkmaker onbenut liet  was het Melvin van Stijn die met een bekeken treffer voor de 0-2 kon zorgen. Voor VOC het sein om de bakens te verzetten en er kwam meer druk op de SJC-verdediging. Inmiddels was Wesley Haasnoot vervangen door Jordy Groot. Waardoor  Puck Postma richting de spitsen werd gedirigeerd en Groot de linksbackplaats innam. Met Stef van der Zalm voor Nigel Hardenberg  zette SJC nog even aan. En daardoor kon Postma na perfect aangeven door Van der Zalm gemakkelijk zijn 2e treffer scoren: 0-3.


(Puck Postma maakt 0-3)

Nadat trainer Wolf zijn aanvoerder Timo Ruigrok onder applaus naar de kant  haalde  kon direct de terugkeer van Abbas al Tamimy worden gevierd. Blessureleed hield de noeste werker lange tijd aan de kant.
In de slotfase werd het uiteindelijk ook nog 0-4. Een corner van Demir Strojil werd door Dario van Breukelen de touwen ingestuurd.
 De buit was binnen en SJC kom tevreden huiswaarts. Zondag ontvangt SJC aan de Lageweg koploper Hollandia. Daarbij kan de juiste kwaliteit van de ploeg worden aangetoond. Om  bovenin mee te kunnen blijven doen is winst meer dan noodzakelijk.