Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC maakt zich op voor de 2 strijd tegen RKAV Volendam

SJC heeft  de laatste competitiewedstrijd tegen ASWH  niet kunnen winnen. Een wedstrijd die voor ASWH nog van groot belang was in de strijd om het periodekampioenschap.Voor SJC was er volgens  coach Tom van Rijn een ander belang en dat was om de wedstrijd te beëindigen zonder dat er blessures werden opgelopen en te voorkomen dat er onnodige gele kaarten zouden worden genoteerd. Mede daardoor speelde SJC niet helemaal in de gebruikelijke opstelling maar werd bijvoorbeeld Abbas al Tamimy  een weekje rust gegund en werd Levi Berends vroegtijdig gewisseld. Terwijl Yousef el  Baouchi zich wegens ziekte had moeten afmelden. Wesley Haasnoot kon daardoor in de basiself zijn opwachting maken.

SJC speelde onbevangen en binnen de omstandigheden een gedegen en zeer verdienstelijk spelletje. Maar ASWH  toonde zich zoals te verwachten wat feller en bleek ook heel balvaardig in de opbouw. De uiteindelijke 3-1 winst voor ASWH was dan ook wel verdiend te noemen. En dat bracht de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht een plekje in de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie.

Beide ploegen hadden dus een missie en dat was in het eerste half uur ook duidelijk zichtbaar. ASWH domineerde hoewel SJC zeker niet onverdienstelijk tegenspel gaf. Na bijna een half uur viel een ongelukkige treffer vanuit een hoekschop welke ASWH op voorsprong bracht :1-0. Die stand bleef tot aan het rustsignaal op het scorebord staan. En al heel snel  na de pauze kwam SJC ook al fortuinlijk op gelijke hoogte: 1-1. Na bijna een uurtje spelen kwam de ploeg van trainer/coach Cesco Agterberg op voorsprong:2-1. Op het onwaarschijnlijke harde schot van Fabian Korporaal  was keeper Bjorn Haggerty kansloos. En 10 minuten later viel de wedstrijd definitief in het slot toen ook de 3-1 moest werden genoteerd.
SJC kan of liever moet zich vanaf nu gaan prepareren op de nacompetitie. Waarin in een thuiswedstrijd, RKAV Volendam een eerste tegenstander zal zijn. De wijdbroeken hebben een geweldig balvaardig elftal en hebben in de competitie lange tijd het kampioenschap binnen bereik gehad. Met 84 gemaakte goals op de teller wordt duidelijk dat er door hen gemakkelijk wordt gescoord. Het zal dan ook voor SJC bepaald niet eenvoudig worden maar met een fitte selectie zal SJC ook zeker niet kansloos zijn.  

Volgens het officiële speelschema komt SJC in de 2e ronde uit tegen de hoogst geklasseerde periode kampioen van de hoofdklasse en dat zou moeten gebeuren4/6 en dan de return 8/9 juni 2019.