Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC met winst de winterstop in

De testweken van SJC tegen hooggeplaatste tegenstanders brachten niet het succes waarop in de club stiekem werd gehoopt. Het werd duidelijk dat er nog wat meer routine en discipline nodig is om met dit jonge team mee te kunnen doen voor een toppositie in de hoofdklasse.
 
Daarom leek de wedstrijd tegen het laaggeplaatste MSC  in Meppel dan ook een vorm van tentamen. Waarvoor SJC duidelijk zou slagen. Trainer Florian Wolf kwam met een verrassende opstelling. Met daarin de terugkeer van verdediger Derrin Wijdenbosch en  Mustava Frederik kwam in de punt van de aanval. Waardoor Wesley Haasnoot op de bank terecht kwam. Stef van der Zalm werd  als linkerspits ingezet en Lucas Coopmans, de laatste wedstrijden vanaf de bank ingebracht, kreeg nu een basisplaats toebedeeld. En de laatste beloonde dit met een ontzettend snelle treffer. Waardoor SJC direct een voorsprong nam:0-1.
 
De ploeg van Florian Wolf bleef ook na deze meevaller  met druk naar voren voetballen. Op het middenveld konden Timo Ruigrok en Melvin van Stijn samen met Abbas blijven combineren en de lange bal hoefde nauwelijks te worden ingezet.
Dat kon allemaal omdat SJC verdedigend ook voortreffelijk stond. En vanuit het combineren kwam ook de logische 0-2. Via  Melvin van Stijn en Lucas Coopmans kwam de bal bij Timo Ruigrok die het vonnis voltrok.
 
En na ruim een half uur viel ook nog eens de 0-3 Nu was het na de combinatie dat Mustava Frederik mocht afdrukken. En toen even later, na een vrije trap van Jordy Groot, MSC-keeper Marc Holterm bepaald niet adequaat ingreep,was Melvin van Stijn er als de kippen bij om 0-4 te laten noteren.
Na de rust leek MSC de bakens te willen verzetten. Maar slaagde er nauwelijks in om echte kansen te creëren. Bij enkele corners leek hun lange luchtmacht kansrijk te zijn maar zoals gezegd, SJC stond verdedigend uitstekend, ook bij de spelhervattingen.
 
En met het fraai combineren op het middenveld en de dreiging van de snelle spitsen bleef SJC dan ook gemakkelijk overeind. Wel is waar werd er geen doel meer getroffen, ook niet bij een vrije kopkans van Melvin van Stijn, maar SJC bleef gemakkelijk overeind.  De einduitslag van 0 tegen 4 maakt dit duidelijk.
SJC kan dus in de winterstop nagenieten van een waardige afsluiting  van het eerste deel. Na een trainingskamp in Albufeira  staan ze op 19 januari voor de taak om opnieuw na een lange busreis, in Emmen de tegenstander met die naam te bestrijden.