Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

SJC moet het onmogelijke waar maken in Volendam

Hoop doet leven maar SJC staat wel voor een enorm zware taak. De duidelijke nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Volendam geeft erg weinig reden tot optimisme.Maar voetbal blijft voetbal en soms gebeuren er onverwachte dingen. En dus is er in de uitwedstrijd in Volendam toch nog de mogelijkheid dat de ploeg zich opricht en weer eens een keer boven zichzelf uitstijgt.
 
Dat laatste gebeurde in ieder geval dinsdag avond niet. Hoewel direct na het begin SJC het initiatief nam en zelfs een licht overwicht kon opbouwen. Daarbij  wel geholpen door Volendam omdat deze ploeg aanvankelijk 10 man achter de bal hield, sporadisch over de middellijn wilde komen en SJC de indruk gaf dat er iets te halen viel. Maar zij loerden op de mogelijkheid om in de omschakeling SJC te verrassen. Na  zo’n 10 minuten ging men plots zichtbaar gedurfder aan de slag. De Volendamse combinaties liepen gemakkelijker  en SJC moest terug.
Na bijna een kwartier kwamen er kort na elkaar twee 100% kansen voor de Oranjehemden uit het vissersdorp. Daar tussenin leek Tom Duindam ook te kunnen gaan scoren doch zijn poging leverde helaas niets op.
 
De zwartwitten bleken inmiddels steeds vaker moeite te hebben om de bal in de ploeg te houden. Volendam manifesteerde zich bovendien met een duidelijk herkenbaar spelconcept. SJC daarentegen ging steeds chaotischer spelen, de lange bal werd steeds vaker als oplossing gebruikt en vanuit de omschakeling kon Jeffrey Veerman van Volendam een paar keer zijn technische vaardigheid tonen.
Nadat Stef van De Zalm een mogelijkheid niet wist te verzilveren moest aan de overzijde Levi Berends,met een perfect uitgevoerde sliding, redding brengen. In die fase werd de wedstrijd er niet fraaier op en het spel golfde wel wat heen en weer, maar SJC domineerde niet meer. Een omslagpunt in de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Demir Strojil. De aanpassing met Tracy Kapata nu in het centrum van de verdediging en Mike van Toor op rechts,verliep moeizaam. En vlak voor de rust sloeg Volendam, 2 keer op bijna identieke wijze,via hun linkervleugel toe: 0-2.
 
Na de rust bleef Abbas al Tamimy geblesseerd in de kleedkamer achter en werd Chris Hoogervorst ingebracht. En na een kwartiertje gooide Volendam de wedstrijd in het slot toen de 0-3 achter Haggerty werd gedoneerd. Met nog 28 minuten op de klok besloot scheidsrechter Dröge de wedstrijd tijdelijk te staken wegens het dreigende onweer. Na bijna 40 minuten van erbarmelijk noodweer kwamen de teams toch weer op het veld.  SJC, met inmiddels Aaron Koeman in de ploeg, toonde zich in dat kleine half uur wel veel strijdvaardiger dan voorheen. De genomen risico’s hielden ook in dat Volendam een aantal mogelijkheden kreeg waarbij Haggerty staande  bleef en vooral Levi Berends zich verdedigend,met een 3 tal uiterst noodzakelijke slidings, wist te onderscheiden.
 SJC deed dus vertwijfeld wat het kon maar tot scoren kwam het niet meer.
 
Indien SJC zich wil handhaven in de 3e divisie dan zal er meer nodig zijn dan wat er dinsdag kon worden gepresteerd. En dus zal de ploeg inclusief de technische begeleiding, veerkracht moeten tonen. Mogelijk ziet trainer Tom van Rijn toch nog kans een aangepast strijdplan te bedenken. Om het onmogelijke misschien toch nog waar te maken.