Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC vergeet te scoren tegen HBS

‘Het was vandaag niet geweldig. We misten teveel kansen en een onachtzaamheid in de verdediging bezorgde ons een achterstand die we niet meer inliepen. Maar zes punten uit de eerste 3 wedstrijden in de hoofdklasse zondag. Dat geeft alle reden om optimistisch verder te gaan. Met deze groep, die veel nieuwe jongens kent en waar zeker potentie in zit.’
 
Bovenstaande tekenden we op uit de mond van trainer Florian Wolf. Die net als de toeschouwers had waargenomen dat SJC voetballend zeker niet de mindere ploeg was. En behoorlijk bestand bleek tegen de fysieke kracht die HBS in de strijd wilde werpen. 
 
SJC wist tevoren dat HBS-Craeyenhout een niet makkelijk te nemen klip zou zijn. De aloude Haagse club is een grote sportvereniging met  afdelingen cricket,hockey en voetbal. Plus een zakelijke omgeving waaruit de benodigde financiën kunnen worden gegenereerd om de doelstelling om 3edivisie te spelen waar te maken. SJC begon zonder aanvoerder Stef van der Zalm die na zijn rode kaart van vorige week een schorsing uitzit. Voorhem maakte Melvin van Stijn naast Broekhuizen en Strojil  zijn opwachting  op het middenveld in de basiself. Waarin Hardenberg,van Nispen en Postma de aanvalslinie vormden en Groot,Lim,van Breukelen en Wijdenbosch het in de achterste lijn voor Haggerty moesten gaan klaren.
HBS  maakte aanvankelijk aanvallende bedoelingen duidelijk en af en toe waren er voor  SJC wel wat moeilijke momenten. Maar per saldo gaf de ploeg, behalve een hachelijke situatie waar SJC mogelijk een strafschop tegen had kunnen krijgen, niets weg. Dat SJC voor rust toch met 1-0, nog wel via voormalig SJC-er Levi Berends, achter kwam was volkomen tegen de verhouding in. Een 2e  tegenvaller leek een blessure bij Puck Postma maar zijn vervanger Mostava Frederik bleek nauwelijks een verzwakking. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De supporters waren dan ook wel gerust op een goede afloop. En dat optimisme groeide toen in de 55eminuut Barradas van HBS tegen een 2egele kaart opliep en  SJC dus met 10 tegenstanders te maken kreeg.
HBS trok zich hierop terug maar loerde heel geniepig  op een goed moment in de omschakeling.
Tussen de 4 grote kansen die SJC creëerde door, kwamen ze er 2 keer gevaarlijk uit. 
Een zeer discutabele situatie van buitenspel zorgde ervoor dat een fraaie treffer van SJC werd afgekeurd. Dat sterkte HBS in de strijd en SJC bleek uiteindelijk niet bij machte om de numerieke meerderheid op een juiste manier uit te buiten. Waardoor de punten in den Haag achter bleven.
Florian Wolf bleek na afloop niet alleen optimistisch maar ook realistisch: ‘We zijn op de goede weg. Ik zie dat we duidelijk stappen voorwaarts maken. Maar ik besef dat je ook wel eens een stapje terug moet doen. Dat gebeurde vandaag en dan blijft de vraag, hoe ga je er mee om’.  
 
Volgende week, tegen Quick ’20 uit Oldenzaal, zal aan de Lageweg blijken of SJC zich kan herpakken na deze tegenvaller. De Oldenzalers bleken in een doelpuntrijke wedstrijd tegen Hoogenveen met 5 tegen 4, de winnende ploeg.