Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC verkrijgt status als lokale jeugdopleiding!

SJC heeft op 4 oktober 2018 de status van lokale jeugdopleiding gekregen en het bijbehorende certificaat ontvangen! 

SJC heeft NMC Bright (het onderzoeksbureau van de KNVB) en de KNVB benaderd om onze jeugdopleiding op kwaliteit en performance te beoordelen. SJC wil haar jeugdopleiding doorontwikkelen en heeft hen om gericht advies gevraagd om dat voor elkaar te krijgen.

NMC Bright en de KNVB hebben zich gericht op het beoordelen van de opleidingsvisie van SJC, de wijze waarop de jeugdopleiding is georganiseerd, hoe SJC haar trainersstaf opleidt, maar vooral hoe SJC haar jeugdspelers leert voetballen, talent herkent en aan talentontwikkeling doet. 

Op 14 maart 2018 vond het intakegesprek plaats waarbij we de mogelijkheid kregen onze ambitie uit te spreken. Hierna kreeg SJC via een audit de kans om zichzelf op maar liefst 64 punten die op het bovenstaande betrekking hadden, een spiegel voor te houden. Uit het daaropvolgende gesprek met NMC Bright en de KNVB hebben we de resultaten van de audit besproken en diverse goede adviezen en verbeterpunten van hen gekregen die we direct hebben aangepakt.  

Wat hebben we zoals gedaan?
  1. Er is een nieuw jeugdvoetbalplan geschreven. Deze staat op de website van de club.
  2. Alle trainers worden gestimuleerd om een trainersopleiding of clinic te volgen.
  3. Er zal gebruik gemaakt worden van spelervolgsysteem Dotcomsport waarbij de ontwikkeling van alle spelers van SJC gevolgd zal gaan worden.
  4. Er zal vanaf dit seizoen samengewerkt gaan worden met Alphense Boys. De samenwerking zal zich vooral richten op kennisdeling.
  5. Er is een technische commissie jeugd ingericht die zich structureel bezig zal houden met de verbetering van de jeugdopleiding van SJC.
 
Waar willen we beter in worden? We zijn er nog niet en dus hebben we enkele verbeterpunten.
  1. Teamindeling en selectiebeleid kan strakker worden georganiseerd.
  2. Inrichten van een interne scoutingscommissie om spelers uit de niet-selectieteams te blijven monitoren op ontwikkeling zodat ze aansluiting vinden bij de selectie.
  3. werven en behouden van trainers en leiders
Waarom is dit belangrijk?

SJC vindt het belangrijk dat uw kind leert voetballen in een vereniging die goed is georganiseerd. De status van lokale jeugdopleiding is het nieuwe uitgangspunt van de jeugdopleiding van SJC, maar is slechts het startpunt in de doorontwikkeling.Deze organisatorische verbetering gaat ons helpen uw kind beter te leren voetballen. 
Ben je een teamspeler, positief ingesteld en heb je zin om je bijdrage te leveren als trainer, leider of lid van de interne scoutingscommissie? Meld je dan aan bij onze jeugdvoorzitter Tomas van Rijn via jeugdafdeling@vvsjc.nl