Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC wint eerste competitiewedstrijd in Meppel

Een verre terugreis vanuit Meppel naar Noordwijk werd door de spelersgroep van SJC in dit geval in opperbeste stemming afgelegd.  Deze eerste overwinning na het abrupt afbreken van de vorige competitie was natuurlijk van harte welkom.
Met de nieuwe trainer/coach en een bezetting met voornamelijk talenten uit eigen jeugdopleiding werd door velen in spanning af gewacht of de herstart hoofdklassewaardig zou zijn.
 
En voorlopig is er wel het voordeel van de twijfel. Want SJC kwam tegen Alcides geweldig uit de startblokken. Trainer Marcel IJzendoorn koos  voor Kevin Schelvis in het doel. Met voor hem de verdedigers Emin Vlasaku, Nick Lim, Jelle van Went en Jordy Groot. Op het middenveld  Demir Strojil, Timo Ruigrok en Melvin van Stijn.  Voor hen de 3 aanvallers Chris Hoogervorst, Wesley Haasnoot en de van ROAC overgekomen Martijn van Trigt.

En al direct bracht een ingestudeerde spelhervatting de 0-1 op het scorebord. De slimme vrije schop van Timo Ruigrok  werd door Jelle van Went bij de 2e paal verzilverd.
En het scorebord was nog maar nauwelijks bijgewerkt of de  meegereisde supporters werden getrakteerd op alweer 2 goedlopende aanvallen. Eerst ketste een schot van Wesley Haasnoot op de lat. En niet veel later vloog een schot van Martijn van Trigt maar rakelings over. Het werd iedereen duidelijk gemaakt.  SJC was naar Meppel afgereisd om de 3 punten mee naar Noordwijk te nemen. En men wilde spelen op een manier die de toeschouwers kijkplezier moest verschaffen.

En dat lukte deze middag, vooral in de eerste fase. Een inzet in  de 19e minuut van Martijn van Trigt  kon door de keeper met de voet worden verwerkt. De daaruit volgende  corner leverde helaas niks op. De magere 0-1 voorsprong bleef gewoon op het bord. Het zag er echter allemaal toch beter uit nadat Jordy Groot vanaf 11 meter, het net had laten bollen. Een overtreding op Chris Hoogervorst was de aanleiding voor deze goed genomen strafschop: 0-2.
 
Alcides beschikt ook over een jeugdige ploeg met veel spelers uit eigen gelederen. Maar zijn konden niet anders dan achter de feiten aanlopen. SJC speelde vanaf dit moment in feite een gewonnen wedstrijd. De verdediging kwam nauwelijks in moeilijkheden. En Kevin Schelvis was de betrouwbare sluitpost als dit eens nodig was.
 
Na de rust leek het er even op dat Alcides de zaken anders zou gaan aanpakken. Maar na enige tijd werd het spelbeeld weer gelijk aan dat van voor de rust. SJC zette onmiddellijk druk wanneer de Meppelaren in balbezit kwamen en de kilometerteller liep bij veel hardwerkende SJC’ers snel op.
Er deden zich voor SJC nog een paar mogelijkheden voor maar grote kansen kwamen er niet. Naar mate de wedstrijd vorderde  werd duidelijk dat 0-2 ook de einduitslag zou zijn.
 
Na afloop was trainer IJzendoorn natuurlijk tevreden met de 3 punten. Over de snelle voorsprong merkte hij op: ‘ Op de spelhervattingen hebben we speciaal getraind. Het is wel lekker als er zo vroeg in de wedstrijd al resultaat mee kan worden gehaald.’ Minder tevreden was hij over de 2e helft: ‘we waren slordig in de passing en we verzuimden op zoek te gaan naar een snelle counter. Maar verdedigend hebben we nauwelijks wat weggegeven. En daar mogen we wel tevreden over zijn.’
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Emmen. IJzendoorn wilde daar nog niet op vooruit lopen. ‘Daar houd ik me nu nog niet mee bezig. Vandaag eerst lekker genieten van het goede resultaat. En dan de rest van de week de trainingen richten op komende zondag’, liet hij ons weten.