Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

SJC wint van Alcides

‘Heel erg  tevreden met de 0-1 overwinning want de drie punten binnen halen is natuurlijk lekker.
Maar ik ben nog niet tevreden over de uitvoering onze speelwijze’. Zo reageerde Florian Wolf tijdens de terugreis vanuit Meppel. De trainer meende wel dat er meer tijd nodig is om van zijn selectie geoliede machine te maken. Vooral het benutten van grote kansen zal heel snel beter moeten worden uitgevoerd.
 
Net als de trainer bleek iedereen bij SJC tevreden en veelal opgelucht. Een overwinning in een uitwedstrijd bij de start van de competitie is natuurlijk een goed begin.
En ook in de wedstrijd was er sprake van een goed begin. Direct liet SJC zien dat het de betere ploeg was. Opererend vanuit een gesloten verdediging en aanvankelijk nog wat aftastend werd langzaam maar zeker het initiatief genomen. Met een kopbal op de lat gaf Levi van Nispen al gauw een visitekaartje af.
Op het middenveld was Timo Ruigrok duidelijk in goeden doen maar mocht ook ervaren dat Alcides hem behoorlijk op de huid wilde zitten. Daar waar mogelijk probeerde SJC de tegenstander  onder druk te houden. Maar er waren ook een paar hachelijke momentjes waarbij Björn Haggerty  voor opluchting kon zorgen. Ondanks het overwicht en de kansen voor SJC brak de rust aan met 0-0.
 
Na de rust was het gelukkig voor SJC al snel 0-1. Met Timo Ruigrok aan de basis  en de combinatie tussen Levi van Nispen en Tom Broekhuizen kon de laatste ogenschijnlijk eenvoudig scoren.
SJC bleef, hoewel het baltempo te wensen overliet, de bovenliggende ploeg. De bal werd keer op keer in de 16 gepompt en er ontstonden grote kansen. Maar  SJC verzuimde steeds om die te benutten. De verdiende 0-2 bleef daardoor uit en naar mate de wedstrijd voort duurde  ging Alcides met meer opportunisme  spelen. De angst voor een onverwachte tegentreffer maakte de wedstrijd dan ook spannender dan fraai. SJC kreeg wel steeds meer ruimte. In een 3 tegen 2 situatie trok IJzerman voor Alcides aan de noodrem, waarop hij met rood kon vertrekken. De resterende 10 van Alcides deden nog een vertwijfelde poging maar de Noordwijkse winst kwam hierna niet meer in gevaar.
Komende zondag komt het gepromoveerde vv Velsen van trainer Martin Haar aan de Lageweg op bezoek. Nogmaals een overwinning zou natuurlijk geweldig zijn. Trainer Wolf kent de ploeg en noemt het een stugge moeilijk te bespelen elftal. Ze speelden deze week met 1-1 gelijk tegen Quick ’20 uit Oldenzaal welke eveneens degradeerden uit de 3e divisie. SJC moet dus dubbel gewaarschuwd zijn.