Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Sportman Nico Verkade lovend over SJC

Tijdens de door de Sportraad Noordwijk georganiseerde sportverkiezingen in de Hotels van Oranje stond het wandelvoetbalteam als genomineerden op het podium. En ging voorzitter Herman Meijvogel terug naar de lage weg met de vrijwilligersprijs. Omdat hij de meeste goede antwoorden had in de jaarlijkse  sportquiz. Maar SJC kwam ook nadrukkelijk ter sprake in een interview dat we hadden met de sportman 2017 Nico Verkade. Het 51 jarige voormalig lid van SJC leverde vorig jaar een bijzondere prestatie. Hij won in Almere de titel in zijn leeftijdscategorie bij het NK Triathlon 2017 en werd 2e  in de Europese krachtmeting op dit onderdeel. Deelnemers moeten daarbij 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,195 km hardlopen. De zeer intensieve voorbereiding op deze prestatie nam meer dan een jaar in beslag. Waarin een uitgekiende trainingsopbouw, een uitgekiend wedstrijdprogramma en een daaraan gekoppeld voedingspatroon de basis vormden voor het grote succes.
Nico Verkade benadrukte dat triathlon wel een individuele sport is  maar dat het vooral ook een teamprestatie is. Trainen, verzorgen voor en tijdens de bijna 10 uur durende strijd, onderhoud van materiaal en natuurlijk de noodzakelijke aanpassingen in de privésfeer zijn onmisbare zaken die je niet alleen af kan. En Nico stak niet onder stoelen of banken enorme steun had gekregen van mensen uit zijn directe omgeving en van sportvrienden van Triathlonvereniging de Bollenstreek.
De sportman toonde zich meer dan blij en noemde de titel zeer bijzonder. Hij liet daarnaast weten dat hij zich een echte Noordwijker voelt.  Opvallend was zijn uitspraak na de afsluitende vraag over hoe hij tot de keuze van zo’n zware sport was gekomen. ‘Mijn periode voetballen bij SJC is heel belangrijk voor mij geweest. De warmte en de aandacht die ik daar in clubverband heb ervaren hebben mij als sporter voor een belangrijk deel gevormd. De teamgeest is daardoor de basis geweest voor mijn succes in het sportleven wat na het voetballen kwam’, aldus Nico Verkade. Een heel bijzondere en niet verwachte lofuiting die wij het vermelden daarom zeker waard vinden. En ook wij zijn trots, op echte Noordwijker Nico Verkade en natuurlijk feliciteren Noordwijks sportman 2017 en winnaar van de bijbehorende Koninklijke Beuk Cup nogmaals van harte.