Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Timo Ruigrok terug bij SJC

Timo Ruigrok trekt z’n voetbalschoenen weer aan. De 24-jarige middenvelder sluit in de zomer weer volledig aan bij de selectie van SJC, om volgend seizoen z’n rentree weer te maken. Hij traint nu al mee met de groep.
 
Timo maakte in de zomer van 2018 de transfer van SJC naar VVSB, maar kreeg het doktersadvies om te stoppen met voetballen op het hoogste amateurniveau vanwege slijtage aan z’n linkerenkel.

In de afgelopen acht maanden kwam de middenvelder tot de conclusie dat hij het spelletje te veel miste en niet uit z’n hoofd kon zetten. Ondanks de negatieve adviezen van dokters, heeft Timo besloten het toch weer te willen proberen. Na goede gesprekken met de technische commissie en de nieuwe trainer, Florian Wolf, heeft de club besloten hem die kans te geven.
 
“Ik kon het geen plek geven dat ik niet meer kon voetballen. Ik miste het spelletje zo erg. Het was een uitlaatklep voor mij. Ik ben de afgelopen maanden alles opties nagegaan en wil gewoon weer voetballen bij mijn ‘oude cluppie SJC’. Ik wil weer plezier hebben op het veld.”

In goed overleg met de club krijgt de middenvelder, wanneer nodig een aangepast programma, vanwege zijn pijnlijke gewricht. “Al kan ik zestien van de dertig wedstrijden spelen, dan ben ik al tevreden. Liefst nog meer natuurlijk. Als we op zondag een wedstrijd spelen, dan zal ik op maandag af en toe vrij zijn van de training. Of nou ja, vrij. Dan ga ik met mijn enkel en bovenlichaam aan de slag in de gym. Ik kan niet wachten om straks weer om 14.00 uur op zondag aan de aftrap te staan, met het zonnetje op mijn hoofd en de mensen die staan te kijken.”
 
De 24-jarige Noordwijker promoveerde in de afgelopen seizoenen met SJC van de Eerste Klasse naar de Derde Divisie, voordat hij in de zomer de overstap naar VVSB maakte. Timo speelde in de jeugd ook nog voor ADO Den Haag.

Welkom terug, Timo!