Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

verslag SJC - ODIN'59

Opnieuw werden de zeer hoopvolle SJC-supporters tot wanhoop gebracht. Opnieuw bleek dat de aanvallende kwaliteiten van de ploeg voldoende zijn. Maar duidelijk werd eveneens dat deze speelwijze SJC  ook heel kwetsbaar maakt. Door  opnieuw 4 tegengoals te incasseren is hierbij het competitie totaal op niet minder dan 70 tegentreffers gekomen.
 
SJC startte  tegen Odin ’59  uit Heemskerk zonder de geblesseerde Mike van Toor en met Demir Stojil in zijn plaats. De eerste 10 minuten van het duel lieten zien dat SJC feller was, de duels wist te winnen en dat het snel een doelpunt wilde forceren. Dat resulteerde in een 3tal corners maar meer zat er vooralsnog niet in. Verdedigend stond SJC aanvankelijk als een huis. Met Jelle van Went, Tom Broekhuizen  en Levi Berends centraal en Jordy Groot en Demir Strojil op de flanken wist men Odin ’59 van zich af te houden. Hoewel in de 13e minuut Bjorn Haggerty  met een uiterste inspanning een hard schot van Thom de Vries over de lat moest tikken.
 
Niet veel later al kwam SJC  geheel onverwacht toch op achterstand. Scheidsrechter John Kloeze uit Haarlem zag  ‘het bewust spelen van de bal met de hand’ in een ongelukkige struikelende actie van Abbas al Tamimy. Hij legde glimlachend  de bal op de stip en Haggerty was deze maal kansloos op de penalty van de Vries. SJC  was aangeslagen maar nog niet verslagen. Een fraaie actie van el Baouchi na 20 minuten,  na ruim een half uur een stevige kopbal  van Tom Duindam met direct daarna een doelpoging van Abbas liet SJC zien dat alles nog mogelijk was. Odin werd voor rust nauwelijks meer gevaarlijk en vanuit  de dug-out  liet assistent-trainer Folmer zijn ongenoegen hierover voor iedereen hoorbaar blijken.
 
Direct na rust kreeg SJC een grote tegenvaller te incasseren. Centrale verdediger Levi Berends moest met een zeer ernstige hamstring blessure het veld verlaten. Voor hem kwam Tracy Kapata met de opdracht  leiding te geven aan de verdediging. In de 53 minuut viel de te verwachten gelijkmaker. Het was Demir Strojil  die van buiten de 16 zijn kans schoon zag. Met een fraaie curve deed hij de bal vlak langs de paal in het net belanden:1-1. En een kleine 10 minuten  later was er opnieuw succes met een typische spitsengoal van Tom Duindam:2-1.
 
Dat SJC er nog  niet was bleek al een minuut later toen de linksback Dikker vrij kon doorkomen. Zijn doelpoging ging gelukkig voor SJC net over de lat. Vanuit de dug-out deed Sjaak Polak een beroep op zijn spelers om nu keihard voor elkaar te werken. En dat gebeurde ook. Odin ’59  ging over op plan B en met een dubbele wissel werden ook de aanvallende bedoelingen duidelijk. En dat resulteerde in een dominanter Odin ’59 en een 100%kans voor van Vliet, die echter net naast de paal over de achterlijn ging. SJC deed wat het kon en Rick van Dijk was dicht bij een treffer. Hierna sloeg het noodlot toe met een belangrijke rol voor de assistent scheidsrechter. Die  eerst in de 71e minuut  een buitenspelsituatie verkeerd beoordeelde: 2-2.  Hierna voerde Odin ’59 de druk verder op. Daarbij geholpen door SJC doordat de organisatie te wensen over liet. De enige mogelijkheid voor SJC was een vrije trap van Jordy Groot in de 80e minuut.  Vanuit een ogenschijnlijk duidelijke buitenspelpositie werd echter opnieuw gescoord: 2-3.
 
Polak bracht nog Sven Wisselink voor verdediger Jelle van Went. Maar na een ongelukkige actie van Bjorn Haggerty werd het ook nog eens 2-4. In het SJC kamp was de teleurstelling groot.  Juist deze wedstrijd bood aanvankelijk perspectief. Maar de realiteit was toch dat er opnieuw geen punten aan het totaal konden worden toegevoegd.
Zaterdag wacht er de lange reis naar Sneek om ONS te bekampen.  Een prognose is nauwelijks te geven. De noodzaak om punten te verzamelen en hiermee rechtstreekse degradatie te voorkomen is duidelijk. Maar daarvoor is het voorkomen van tegendoelpunten wel noodzakelijk. Als dit lukt dan is een terugreis met de volle winst op zak zeker haalbaar.