Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Zevenklapper aan de Lageweg. Winst van SJC op De Zouaven: 7-2

Bij aanvang van de wedstrijd van SJC knalde het vuurwerk oorverdovend terwijl vervolgens de rode clubkleur van de Zouaven, via de uitbundige rookwolken, over het kunstgrasveld richting fonkelnieuwe clubhuis van SJC trok.

Naar later zou blijken was dit nagenoeg het enige vuurwerk waarvoor de Zouaven zorg wist te dragen. Want na een overigens snelle voorsprong van 0-1 werd het een eenzijdige wedstrijd waarin SJC meer dan de bovenliggende ploeg was.
Die 0-1 kwam voort uit een verre inworp, een wapen waarvoor inmiddels iedere tegenstander van de Zouaven vooraf al gewaarschuwd is. Aan SJC bleek deze waarschuwing dus aanvankelijk niet besteed. Opvallend genoeg toonde SJC zich  de eerste minuten erg terughoudend, kennelijk om een snelle achterstand te voorkomen.
Maar nadat in de 8e minuut die snelle achterstand toch werd opgelopen kwam SJC direct uit de schulp. En 5 minuten later was het al 1-1.  De Zouaven leken hierdoor geschrokken en nu trokken zij zich terug op eigen helft. Maar daarmee wisten ze niet te voorkomen dat Tom Duindam direct daarop al, na een zeer effectieve pass van Timo Ruigrok, de 2-1 liet noteren.
Bij de volgende verre ingooi van De Zouaven, in de 20e minuut, bleek SJC al meer van het gevaar doordrongen. En het uitverdedigen verliep nu dan ook soepeltjes.
SJC creëerde vervolgens kans op kans. Eerst was het Tom Duindam die net naast schoot en even later was het de opgekomen verdediger Nick Lim die zijn lob over de ver uitgelopen doelman op het dak van het doel zag belanden.
Zo’n vijf minuten voor rust werd het gelukkig toch 3-1. Het was Timo Verweij die uit een spelhervatting feilloos raak kopte.

Tijdens de rust ergerde coach Marcel IJzendoorn zich, volgens zijn zeggen, aan de laconieke en tevreden houding van zijn spelers en liet hen dit nadrukkelijk weten. ‘Teveel 100% kansen werden niet benut dus kon ik niet tevreden zijn en dus was deze trainer gepast boos’, zo kwam er na de wedstrijd uit zijn mond.
En de ontevredenheid van de trainer bleek zijn uitwerking niet te missen. Want in de 2e helft was het, na een fraaie aanval over 3 schijven, via Timo Ruigrok al binnen de minuut 4-1. En bovendien 4 minuten later, via de hardwerkende Chris Hoogervorst, ook nog een 5-1.

Wie dacht dat SJC nu op de lauweren zou gaan rusten had het bij het verkeerde eind. De ploeg liet zijn trainer ervaren dat zijn ontevredenheid werd omgezet in positieve daden. De zwartwitten bleven dominant en er kwamen kansjes via Tom Duindam, Frans van Niel en Martijn van Trigt. De laatste beloonde zijn trainer in de 62e minuut met de 6-1. En nog bleek de honger naar scoren niet gestild. Inmiddels kwam Vlasaku voor verdediger Demir Stojil. En ook hij paste zich al snel aan en kwam tot een aantal gevaarlijk ogende aanvallende acties. SJC bleef strijdlustig en het wachten was op de volgende treffer. IJzendoorn wisselde eerst nog Ruigrok en Van Trigt voor Turk en Xavi. En vervolgens ook Wisselink en Lim voor Younes en Went. En het was Sven Wisselink die heel fraai de 7-1 binnen kopte. Dat slordig verdedigen in de slotminuut nog aan de basis stond van een 2etegentreffer en de 7-2 stand op het scorebord, deerde verder niemand meer.

Een verrassende uitslag. Zo bleek na afloop, het verlies met 1-3 van Be Quick 1887 tegen TAC ’90. Mede hierdoor houd SJC uitzicht op het spelen van promotiewedstrijden. Dan moet er echter wel gewonnen blijven worden. Eerst zondag in Emmen tegen de gelijknamige club. En vervolgens in de laatste thuiswedstrijd tegen Alphense Boys.

Na de wedstrijd toonde iedereen zich zeer content met de prestatie van SJC. Supporters en sponsoren kijken dan ook uit naar een vervolg van de competitie om in een nacompetitie te strijden voor een plekje in 3e divisie zondag.

Onder hen Supporter/Sponsor Kees Harteveld zoals we weten de vader van keeperstrainer Richard. Die de kwaliteit van SJC roemde en vervolgens nog even aandacht wilde voor de kwaliteit van de nieuwe haring. Harteveld: ‘ik kijk uit naar 15 juni want dan is het zover. Dan is er de nieuwe haring die dit jaar heel bijzonder van kwaliteit zal zijn. De steeds schoner wordende zee zorgt namelijk voor stevige haring van zo’n 80 gram die het juiste vetgehalte heeft en waarvan de smaak heerlijk in de mond blijft hangen’.  Informatie van een gepassioneerd vakman die uw verslaggever als liefhebber, graag even op deze plek met alle andere liefhebbers van ‘een Hollandse Nieuwe’ wil delen.