Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Zouaven troeft SJC af

De uitwedstrijd tegen De Zouaven werd door SJC vol vertrouwen tegemoet gezien, ondanks het gelijke spel van vorige week tegen Emmen. Maar al heel snel  na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de Noord-Hollanders ook over een bijzonder sterke ploeg beschikken. Zij durfden heel brutaal het initiatief naar zich toe te trekken.  Zij probeerden SJC te verrassen door de ruimte achter verdediging optimaal te benutten. De verdediging met in het centrum Lim  en Van Went kwam onder druk en tot tweemaal toe kon de bal nog net voor de doellijn worden weggewerkt.
SJC zocht zelf ook de combinatie maar kwam daar toch veel te weinig aan toe. De Zouaven hielden de zwartwitten onder druk en ze werden steeds gevaarlijker. Verdedigend  kon SJC met kunst en vliegwerk score nog voorkomen. Uiteindelijk  viel de 1-0 uit een aan De Zouaven toegekende vrije trap. De bal verdween onbereikbaar voor Kevin Schelvis in de uiterste bovenhoek.
 
SJC leek even geschrokken maar het was Martijn van Trigt die al heel snel de stand weer in evenwicht bracht. Een perfect in de loop aangespeelde bal  werd door hem met overtuiging aangenomen en op snelheid  omspeelde hij de goalie: 1-1.
 
Deze meevaller bracht De Zouaven even terug in de werkelijkheid. Zij rechten zichtbaar de rug  en al heel snel werd SJC weer onder druk gezet. Vlak voor het rustsignaal resulteerde dit in een doelpunt en moest Kevin Schelvis opnieuw de bal uit het net halen; het werd 2-1 door Bacaksic.
 
Ook na rust bleef de Zouaven SJC bijna constant onder druk houden en opnieuw was SJC op zoek naar een het juiste tegenspel. Maar voor dat was gevonden  moest opnieuw een tegenslag worden geïncasseerd toen Melvin van Stijn een rode kaart werd voorgehouden. Hiermee leek het lot van SJC bezegelt. Met 10 man dit sterke De Zouaven op de knieën krijgen leek een al te moeilijke opgave. En dat zou het uiteindelijk ook blijken.
 
De Zouaven kregen natuurlijk meer kansen welke een paar keer slechts konden worden voorkomen door hardhandig ingrijpen. Wat voor Jelle van Went en  Emin Vllasaku geel opleverde. Met Abbas Al Tamimy  en Sven Wisselink voor Timo Ruigrok en Jelle van Went kwam er vers bloed en bij sommigen de hoop op toch nog een puntje.
Maar die hoop bleek ijdel want het sterke De Zouaven gaf nauwelijks kansen weg en bleven zelf goed combineren.
SJC probeerde het nog wel met de direct diep te spelen bal maar dat  oogde machteloos. Met in de slotfase nog Xavi Noltenius nog voor Demir Strojil zagen  was er even een opleving maar al snel kwam er met de stand 2-1, het laatste fluitsignaal.
 
SJC vervolgt de competitie met de jubileumwedstrijd tegen Purmersteijn. Die is niet zondag maar zaterdag 26 september, de dag dat Sint Jeroens Club, zoals iedereen weet, de 100ste verjaardag viert. De wedstrijd begint om 14.00 en hopelijk kan de selectie de jubilerende club een fijne verjaardag bezorgen.