Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Vrouwenvoetbal SJC

Vrouwen

Het vrouwenvoetbal bij vv S.J.C. is al jaren een groot onderdeel van de club. Hoewel het afgelopen seizoen corona roet in het eten gooide, werden er toch een fiks aantal activiteiten bedacht voor  de meiden en dat had zijn weerslag op het aantal meiden leden, deze groeide als nooit tevoren.
 
Daarmee zijn we als vereniging natuurlijk uiterst tevreden. Er zijn nog steeds veel jonge meisjes die zich aanmelden bij S.J.C. en dat is ook zeker nodig. Het doel van de vrouwenafdeling van S.J.C. blijft namelijk om een eerste elftal te hebben dat op goed niveau meedraait.
 
Vv S.J.C. start dit jaar met een seniorenteam. Bij de meiden onder 19 is er 1 team ingeschreven, welke ongeslagen winterkampioen werd en dus doorstroomt naar de 1e klasse.. In de MO15 hebben we 2 teams, de MO15-1 is ook winterkampioen geworden en deze stromen door naar de Hoofdklasse, de MO15-2 komt uit in de 2eklasse. Bij de MO13 hebben we 3 teams, de MO13-1 en de MO13-2 spelen op een heel veld en ons jongste vlaggenschip bij de meiden speelt op een half veld. Daarnaast spelen nog een groot aantal meisjes tussen de jongens, voornamelijk bij de jongste jeugd. In deze leeftijdsgroepen spelen de meisjes met en tegen jongens. Dit wordt gestimuleerd door S.J.C. Als er meisjes zijn die uitzonderlijk talent hebben, dan is het bij S.J.C mogelijk om ook op oudere leeftijd bij de jongens te blijven voetballen. Er zijn afgelopen seizoen 2 meiden gescout door betaald voetbalclubs, te weten ADO en Feijenoord, de scouts weten ons dus inmiddels ook te vinden.
 
Het vlaggenschip van de vrouwenafdeling is uiteraard S.J.C. Vrouwen 1. Dit team heeft een aantal zware seizoenen gehad waardoor het nu uitkomt in de derde klasse. Het team staat onder leiding van Willem Jan de Ruijter gezamenlijk met assistent trainer Max Bel. 
 
 In alle leeftijdscategorieën is de competitie helaas vroegtijdig stil gelegd door het corona-virus dus werd een beroep gedaan op de creativiteit van de trainers-begeleiders en coördinatoren. Er werd door de jeugdafdeling onder andere een interne competitie opgezet, er werd een leeuwinnen toernooi speciaal voor de meiden georganiseerd, een oliebollen toernooi en de trainingen gingen, weliswaar in aangepaste vorm en met de geldende corona maatregelen, gewoon door.
 
De vrouwenafdeling is dus weer aan het bouwen om de zaken zo goed mogelijk op de rit te krijgen en weer de naam in het vrouwenvoetbal te verwerven die het eigenlijk altijd heeft gehad. Dit doen we onder meer door op allerlei posten iemand verantwoordelijk te stellen voor het reilen en zeilen binnen de vrouwenafdeling. Dan moet U denken aan goede trainers voor de teams, maar zeker ook aan een bestuurslid, technisch coördinator, wedstrijdsecretaris etc. speciaal voor de vrouwen- en meisjesteams.  
Al met al is de vrouwenafdeling van vv S.J.C. dus nog springlevend! Het doel blijft om door middel van veel spelvreugde toch het hoogst mogelijke eruit te halen. Dit wil S.J.C. bereiken door al vanaf de jeugd een selectiebeleid toe te passen voor zover dat mogelijk is. In elke leeftijdsgroep wordt 2 maal per week getraind, waarbij spelvreugde voorop staat.
 
Nieuwe leden zijn uiteraard altijd welkom!