Nog

tot de digitale Konijnenveiling

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

Vrouwenvoetbal SJC

Vrouwenafdeling SJC
 
Het vrouwenvoetbal bij SJC is al jaren een groot onderdeel van de club. Hoewel het aantal leden iets achteruit is gegaan, kunnen we als vereniging niet ontevreden zijn. Er zijn nog steeds veel jonge meiden die zich aanmelden bij SJC en dat is ook zeker nodig. Het doel van de vrouwenafdeling van SJC blijft namelijk om een eerste elftal te hebben dat op goed niveau meedraait.
 
SJC start dit jaar met twee seniorenteams. Daaronder hebben we twee teams bij de MO17 en zowel bij de MO15, MO13 en MO11 een meidenteam. Daarnaast spelen nog een groot aantal meisjes tussen de jongens, voornamelijk bij de jongste jeugd. In deze leeftijdsgroepen spelen de meisjes met en tegen jongens. Dit wordt gestimuleerd door SJC. Als er meiden zijn die uitzonderlijk talent hebben, dan is het bij SJC mogelijk om ook op oudere leeftijd bij de jongens te blijven voetballen.
 
Het vlaggenschip van de vrouwenafdeling is uiteraard SJC Vrouwen 1. Dit team heeft een aantal zware seizoen gehad waardoor het nu uitkomt in de derde klasse. Toch hebben de Noordwijkse vrouwen onder leiding van trainer Tom van Rijn de draad op weten te pakken. Samen met de trainer van vrouwen 2 Willem Jan de Ruyter wordt hard gewerkt aan een nieuwe basis voor de toekomst. De selectie is aangevuld met een aantal zeer getalenteerde jeugdspeelsters en het team laat zien dat zij goed meedraaien in de derde klasse.
 
De vrouwenafdeling is dus weer aan het bouwen om de boel zo goed mogelijk op de rit te krijgen en weer de naam in het vrouwenvoetbal te verwerven die het eigenlijk altijd heeft gehad. Dit doen we onder meer door op allerlei posten iemand verantwoordelijk te stellen voor het reilen en zeilen binnen de vrouwenafdeling. Dan moet U uiteraard denken aan goede trainers voor de teams maar zeker ook aan een voorzitter, technisch coördinator, wedstrijdsecretaris etc. speciaal voor de vrouwen en meisjesteams.
 
Al met al is de vrouwenafdeling van SJC dus nog springlevend! Het doel blijft om door middel van veel spelvreugde toch het hoogst mogelijke eruit te halen. Dit wil SJC bereiken door al vanaf de jeugd een selectiebeleid toe te passen voor zover dat mogelijk is. In elke leeftijdsgroep wordt 2 maal per week getraind, waarbij spelvreugde voorop staat.
 
Nieuwe leden zijn uiteraard altijd welkom!
Dus ben je enthousiast en heb je zin om ook eens te gaan voetballen bij SJC, meld je dan aan via meisjes@vvsjc.nl