Nog

tot de opening van de nieuwbouw

Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nog

tot ons 100-jarige jubileum.

4 - 6 jaar: de Monskey Toppers

Jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar: Monskey Toppers
 
De jongste voetballers van 4-6 jaar noemen we bij SJC Toppers. Het Monskey Toppers voetbal is voor het kind en de ouders vaak de eerste kennismaking met voetbal en met v.v. SJC. Voor de rest van hun voetballoopbaan is het belangrijk dat die kennismaking een positieve is. SJC legt er de nadruk op dat de kinderen spelenderwijs leren voetballen, in een veilige omgeving: ze spelen altijd thuis, altijd op dezelfde tijd en altijd op hun eigen veld in hun eigen sportpark. 
 
Op deze leeftijd is het fantastisch om kennis te maken met het voetballen, maar natuurlijk ook nog wel spannend. Daarom is het helemaal niet erg om het eerst een paar keer te proberen. Als het een succes is doet hij of zij gewoon mee.
 
Meedoen?
Wil je een paar keer meetrainen of helemaal meedoen? Wat leuk! Wil je dan ook dit formulier even invullen? Dankjewel! - Klik hier voor het formulier 
 
Afhankelijk van de leeftijd ziet het voetballen er voor een Topper als volgt uit:

Toppers van 4 of 5 jaar (seizoen 2020/2021 - geboortejaar 2015 of 2016)
4 en 5-jarigen trainen één keer in de week op zaterdag van 9:30 tot 10:30. Ze doen dan oefeningen en spelen onderlinge wedstrijdjes. Er is nog geen contributie.
 
Toppers van 6 jaar (seizoen 2020/2021 - geboortejaar 2014)
6-jarigen trainen twee keer in de week: op zaterdag van 9:30 tot 10:30 en op woensdag van 15:30 tot 16:30. Ze doen dan oefeningen en spelen onderlinge wedstrijdjes. De contributie is €35.
 
De trainingen
De trainingen en onderlinge wedstrijdjes staan onder leiding van betrokken vrijwilligers. Zij leren de kinderen ‘baas over de bal te worden’. Dit gebeurt op speelse wijze. Voor de kinderen in deze leeftijdscategorie is het allerbelangrijkste dat ze plezier hebben. Je moet de allerkleinsten niet te snel teveel willen aanleren, want dan raken deze beginners totaal de weg kwijt.
 
De groep van 4 en 5 jarigen traint tegelijk met de 6-jarigen. De groep is daarmee dusdanig groot dat onze betrokken trainers goed kijken wie bij elkaar in de groep kunnen: qua leeftijd maar ook qua ontwikkeling. Zo voetbalt iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen kunnen. En we houden natuurlijk rekening met de allerjongsten: als ze het spannender vinden geven we ze wat extra aandacht, zodat die spanning er vanzelf vanaf gaat!