Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

​Mijmeringen van een voorzitter (31)

Gelukkig zit er tussen de periodieke Persco’s van M&H tegenwoordig wat meer “vrije” tijd dan - pak ‘m beet – een jaartje geleden. Maar toch… ben ik ‘r weer voor gaan zitten. Want de diverse “Haagse lekkages” van de afgelopen weken duidden immers op belangrijke stappen. Het werd overigens net geen “bordje-schootje”, dus mijn eetlust konden beide hoofdrolspelers niet bederven. De Belgische “stoof met friet” was al met smaak verorberd.
 
Belangrijkste mededeling bleek, dat we de “duimstok” niet meer mee hoefden te nemen naar de Lageweg. De “1½ meter-regel” wordt per zaterdag 25 september “Verleden-Tijd”. Uiteraard blijft het advies elkaar toch afstand te “gunnen”, maar er wordt niet meer op gecontroleerd. Of erger nog “beboet”. Tussenstand 1-0, dacht ik op dat moment.
 
Na deze belangrijke mededeling zat ik werkelijk op het puntje van mijn stoel, want…. wat hadden ze er voor in de plaats bedacht. Als gevolg van de vele “Haagse lekken” gonsde het al enkele dagen over het verplichte gebruik van de QR-test (het Coronapaspoort). Zou dat gebruik ook voor ons eigen SJC gaan gelden? Daartoe noemde M een hele rij sectoren, die de verplichting “voor de kiezen” kregen:  restaurants, cafés, de terrassen, bioscopen, theaters, festivals, evenementen èn sportwedstrijden, zoals het betaald voetbal.  Hij noemde het amateurvoetbal niet, dus dacht ik dat gaat lekker… tussenstand inmiddels 2-0.
 
We kunnen dus zonder “coronapaspoort” (je QR-code) naar de wedstrijden van SJC en al haar tegenstanders. Geen maximum aantallen bezoekers. Geen vaste zitplaatsen buiten.
 
En dan rijst de volgende vraag. Hoe gaan we dan om met de voetbalkantine.? Want…..  Dan vallen we ineens onder horeca en moeten we – als we 13 jaar of ouder zijn, kennelijk wel een coronatoegangsbewijs laten zien En ben je ouder dan 14 jaar bovendien ook nog eens je identiteitskaart. Even afwachten, maar, wat het Sportbedrijf Noordwijk daarover gaat vaststellen. Ook de KNVB gaat hiermee aan de slag, omdat dit nogal wat vragen oproept bij de clubs. Voorzichtigheidshalve zou ik zeggen: tussenstand 2-1.
 
We moeten dus aan de slag om die paspoortcontrole uit te gaan voeren. Een maatregel, die voor controle door de BOA weer mogelijkheden biedt. Dat betekent voor de club, dat we een extra beroep op onze vrijwilligers moeten doen. Wie wil ons daarbij gaan meehelpen.? Wie voelt zich geroepen om “aan de deur van de kantine” onze clubleden en bezoekers te gaan controleren.?
 
En over meehelpen gesproken….afgelopen week werd me duidelijk, dat de kantinebezetting nog wel enige hulp kan gebruiken. Zo is het uiterst twijfelachtig, of er bijvoorbeeld zaterdagmiddag vrijwilligers beschikbaar zijn om kantinedienst te verrichten. Mte andere woorden…. Is de kantine open?. Want in dat geval hoeven we ook niet te denken aan de paspoortcontrole Corona (QR-codes). 
 
Nog even een gewetensvraagje…. Want in een brief van Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) lees ik, dat we als gevolg van de Coronapandemie niet aan goede sportbeoefening konden doen. Waardoor iedereen een kilootje of 5 meer heeft mee te torsen. Herkenbaar?
 
Nou… voorlopig weer even “vrije” tijd, want de volgende Persco van M&H is gepland in november.
 
Herman Meijvogel
(voorzitter)