Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Bekeravontuur eindigt tegen Willem II

Een geweldige voetbalavond in een bijzondere entourage. Een elftal van full professionals met eredivisie ambities tegenover een team absolute amateurs. Maar wel een team met ambitie om vol passie de nodige strijd te leveren en daarmee de volgende ronde te bereiken.
 
SJC speelde in de bekerwedstrijd tegen Willem II zonder de geschorste aanvoerder Timo Ruigrok en Jordy Groot. Waardoor Timo Verweij als linksback werd ingezet en Frans van Niel als de spelverdeler op het middenveld fungeerde.
En in de spits stond Tom Duindam, weer als vanouds. In fonkelnieuwe tenues presenteerde het elftal zich zichtbaar gespannen aan de fans op de tribune. Die het gure weer wel trotseerden om een mooie voetbalavond te beleven.
 
En het werd me het avondje wel. Met naast  Willem II voor de elf van SJC ook de herfststorm Ciaran en de soms striemende regen als tegenstanders. De Tilburgse professionals begonnen sterk en kregen in 2e minuut al een eerste scoringskans. En de daaropvolgende periode moest SJC alle zeilen bijzetten. Een snoeiharde bal ging voorlangs al snel gevolgd door een schot wat door keeper Kevin Schelvis net over kon worden getikt.

SJC leek zich te herpakken nadat Tom Duindam een eerste speldenprik kon uitdelen. En tot grote vreugde van de meer dan 1000 SJC-supporters (er waren 1700 voetbalfans aanwezig) kwam SJC totaal onverwacht op een 1-0 voorsprong. Vanuit het middenveld werd Martijn van Trigt in de ruimte aangespeeld. Ondanks de moeilijke omstandigheden controleerde hij de bal en in een vloeiende beweging vuurde hij een doeltreffend schot af dat het net achter de Tilburgse keeper Connor van den Berg deed bollen.

De overvolle tribune ontplofte bijna en optimisten geloofden al in opnieuw een bekerstunt. Maar de voorsprong was binnen 10 minuten alweer gewijzigd in een 1-2 achterstand. Het waren Max Svensson en verdediger Tommy St. Jago die Kevin Schelvis wisten te passeren.
In een volgende dreigende aanval trok Timo Verweij aan de noodrem wat hem een gele kaart opleverde. SJC voelde toch dat er mogelijk wat te halen viel en bleef op kansjes loeren. En die kwamen er, een schot van Frans van Niel kon maar net tot corner worden verwerkt en de doelpoging van Chris Hoogervorst had ook een beter lot verdiend.

Kort daarna werd een treffer van Willem II wegens offside afgekeurd. En dus kwam de rust met de 1-2.
Ook na de warme drankjes namen de Tilburgers net als in de eerste helft het initiatief. Wat resulteerde in een tweetal behoorlijke mogelijkheden en een corner. En opnieuw herpakte de mannen van coach IJzendoorn zich en kwamen er onverschrokken pogingen om de stand gelijk te trekken. Met inmiddels Puck Postma voor Ralph van Oosten probeerde men druk naar voren te zetten. Daarbij was het opnieuw Younes die een belangrijke rol moest vervullen. Opvallend onopvallend was juist hij voor de Tilburgers het obstakel op het middenveld. Natuurlijk domineerde Willem II maar dat kwam ook omdat SJC zich perse niet wenste verschuilen en daar waar mogelijk de weg naar het vijandelijk gebied opzocht. Na ruim een uur spelen zette Willem II nog eens extra aan en dat resulteerde in drietal corners welke door SJC echter simpel onschadelijk werden gemaakt.
Even schrikken was het toen Frans van Niel naar de grond ging, bleef liggen en vervolgens vervangen werd door Mark Turk. Gelukkig bleek dat het om kramp ging en niet om iets ernstigs.

Met nog wat speelminuten voor Rick Brabander en Jelle van Went ging het, met nog steeds de 1-2 op het scorebord, naar het eind van de strijd.
Dat de Tilburgse coach Peter Maes er voordien nog niet gerust op was bleek uit zijn als tijdrekken gebruikte wissel in de 88e minuut.  SJC was moegestreden en moest in de slotminuten helaas nog een derde tegentreffer toestaan: 1-3.
  
Na afloop was trainer/coach Marcel IJzendoorn natuurlijk tevreden. Maar relativeerde ook de prestatie door op te merken dat Willem II veel selectiespelers rust had gegund. De trainer blikte overigens direct vooruit naar het meer dan belangrijke competitieduel tegen JOS Watergraafsmeer. IJzendoorn: ‘Deze bekerwedstrijd stond op zich en mijn mannen stonden er. Maar zondag moeten ze er weer staan want staan er niet rooskleurig voor en er moet nu wel eens gewonnen worden.’
Een waarheid als een koe maar dat was de supporters even geen zorg zij vermaakten zich na afloop uitstekend in het volle clubhuis waar DJ Dandy Steenvoorden de muzikale omlijsting verzorgde.
 
SJC: Kevin Schelvis, Ralph van Oosten (Puck Postma) Sven Wisselink (Jelle va Went), Max de Haas, Timo Verweij, Younes Seghrouchni, Frans van Niel (Mark Turk), Chris Hoogervorst, Wesley Haasnoot (Rick Brabander), Tom Duindam en Martijn van Trigt.
 
Willem II: Van den Berg; St. Jago, Heerkens, Schouten, Van Berkel; Bosch, De Waal (62. De Leeuw), Lachkar; Joosten (62. Vermeulen), Bokila (78. Hilterman), Svensson (89. Verreth).