Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Column Binder bij opening

Jip

Ik heb er samen met al die andere echte SJCers van genoten. Op de eerste plaats van het complete plaatje bij de ingebruikname van het nieuwe clubhuis. Goed georganiseerd, juiste accenten en juiste aandacht voor de juiste personen. Pluim voor Miranda, waarvan we eigenlijk al we wisten dat het aan haar was toe te vertrouwen. Maar niet alleen zij verdient daarvoor een welverdiende pluim. De juiste mensen deden in mijn beleving bij de opening van dit Noordwijkse sportcomplex de juiste dingen. Deze keer geen popiejopie gedrag, geen optreden van omhooggevallen Noordwijkers, geen volgepakte tribune met gewone mensen die geregisseerd moesten applaudisseren voor de helden op het middenterrein. Nee, een meer eenvoudige aanpak in de juiste sfeer die SJC kenmerkt. Die in mijn beleving de kwalificatie ‘BRILJANT’ krijgt toebedeeld. Want het klopte allemaal.
 
Gelukkig zag ik geen linten, geen schaar, geen hoofdrol voor politici of wethouder, geen nagemaakte mensen. Alles was echt. De burgemeester, die precies aanvoelde wat de aanwezige inwoners, SJCers, accommodatie-gebruikers, omwonenden, belangstellende binders, maatschappelijke organisaties en de vertegenwoordigers van sportbonden van haar mochten verwachten. Geen pontificaal podium maar gewoon bierkrathoogte. Een opening tussen de mensen, tussen de gebruikers, tussen enthousiaste jeugd. Ze wist op de juiste wijze de juiste mensen in het zonnetje te zetten. Eenvoudig maar zeer effectief zoals het bij SJC past. Ik genoot ervan en noem het ook ‘BRILJANT’.
Zoals ook de goed geregisseerde deelname van fanfarekorps Excelsior die kwalificatie mag worden mee gegeven.
En dan voorzitter Herman. Leidinggevend, leiding nemend en heel bewust aandacht voor iedereen. Medebestuursleden, de tientallen, wat zeg ik, ik denk wel honderden vrijwilligers, functionarissen, maatschappelijke organisaties en het participerende bedrijfsleven. Aan alles en iedereen werd door hem gedacht. Geen moment gaf hij de indruk dat er een selectieve groep mensen verantwoordelijk was voor het prachtige resultaat van 102 jaar voetbalvereniging Sint Jeroens Club en de ingebruikname van een schitterende accommodatie. ‘Wij met zijn allen’ was de boodschap zoals die op mij over kwam. En ik noem het ‘BRILJANT’.
Maar de meeste indruk maakte toch JIP. Dat ventje in SJC-tenue dat heel ontwapenend zich al tijdens de speech van de burgemeester eventjes liet horen. Die in de overvolle kantine op de arm van zijn vader al een beetje de show wist te stelen. Om vervolgens op een onnavolgbare, niet te regisseren manier, de officiële openingshandeling verrichtte. Zo geweldig, zo inspirerend, zo eenvoudig, zo warm en dus zo ontzettend SJC. Pluim voor de organisatie. De kwalificatie ‘BRILJANT’ is zeker ook hierbij op zijn plaats.
 
Binder
 
Dank aan de webmasters voor de ruimte op deze website om als columnist, exclusief voor SJC, mijn licht te mogen laten schijnen op de briljante opening van de nieuwe accommodatie. En voor de geschrokken critici: ‘Het was beslist maar éénmalig!