Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Confrontatie met Purmersteijn levert zwaarbevochten punt op

Het leek vooraf een interessant voetbalgevecht te kunnen worden maar tot grote schrik van de meegereisde SJC-supporters stond er in Purmerend na exact 43 seconden al 1-0 op het scorebord.
De aanval van Purmersteijn stoomde direct na de aftrap op via de rechtervleugel. De verdediging werd eenvoudig voorbijgelopen en de bal werd door Polman meedogenloos in de korte hoek binnengeschoten.

SJC probeerde direct wat terug te doen en Purmersteijn leek even tijd nodig te hebben deze snelle voorsprong op de juiste waarde te schatten. En zo kon Timo Ruigrok van veraf een eerste poging wagen maar zijn schot vloog over de deklat.
De druk op de SJC-verdediging bleef en resulteerde in een 3tal corners voor Purmersteijn. Vervolgens nam SJC steeds meer initiatief en in de 24e minuut kon Tom Duindam de gelijkmaker achter de bijzonder lange doelman Nick van Santen in het net schieten.
De opluchting bij de spelers was duidelijk zichtbaar en het gaf direct meer zelfvertrouwen. Toch mocht SJC een paarminuten later feitelijk wel van geluk spreken toen de overigens goed leidende referee Mitchel Krop, een op een overtreding lijkende actie van Ralph van Oosten, te licht vond om er een strafschop voor te geven.
Bij SJC werd hierna steeds vaker de directe pass via de vleugels benut om de aanval te zoeken. Een geweldige loopactie van Rick Brabander zorgde voor het eerste gevaar. Een daarop perfect anticiperende Chris Hoogervorst dook met de bal aan zijn voet ook in de juiste looplijn en zijn lage schuiver was doelman Van Santen te machtig :1-2.
Purmersteijn beantwoorde de druk op hun doel met 2 geniepige counters en kort voor rust moest Lex Hoogervorst met kunst en vliegwerk een treffer voorkomen.

Na de rust gin de strijd aanvankelijk wat heen en weer.  En na een uur bracht trainer IJzendoorn Timo Heemskerk voor Timo Ruigrok. En die stond nauwelijks op het kunstgras of de stand was weer gelijk. Dribbelaar Hachim Lechkar slalomde door de verdediging en mocht plots vrij inschieten: 2-2.
SJC volharde in de lange bal en voerde hiermee de druk op het doel van de tegenstander verder op. Maar het bleef opletten want Purmersteijn benutte de snelheid van hun spelers en de wind in de rug om hele gevaarlijke counters uit te voeren. Na bijna 70 minuten bracht dit ogenschijnlijk de winnende treffer, maar zij bleken niet in staat om enkelen 100% kansen ook daadwerkelijk in doelpunten om te zetten. Ook al omdat Lex Hoogervorst een paar keer geweldig redding bracht.
SJC bleef o.a. via Tom Duindam aanvallend ook gevaarlijk. Met Aaron Koeman voor Martijn van Trigt bracht IJzerdoorn vers bloed en extra aanvallende impulsen.  De al eerdergenoemde counters konden intussen door een zeer attente SJC-verdediging steeds worden afgeslagen. Daarbij kon naast Sven Wisselink ook Jelle van Went zich, als vervanger van de geschorste Max de Haas, een aantal malen onderscheiden.

Het was in de slotminuten toch nog wel even spannend maar deze keer kon het gelijke spel met succes worden verdedigd en werd het maximaal haalbare deze keer wel veiliggesteld.
Trainer /coach Bouziani van Purmersteijn kon zich na afloop uiteindelijk wel vinden in het gelijke spel. Bouziani: ‘Wij wisten dat SJC te weinig kwaliteit heeft om het spel echt te maken en daardoor bij herhaling de lange bal zou gaan spelen. Dat deden ze goed. De slimmigheid van aanvallers Van Trigt en Duindam vreesden we en zij zorgde ook voor gevaar. Maar toch, wij hadden kansen voldoende en die hadden we moeten benutten’.  Dat deden we helaas niet.’
 
Zo kon toch ook SJC heel tevreden zijn met dat ene puntje en al snel ging het alweer over de komende wedstrijd tegen het Alphense ARC. De Alphenaren spraken met weinig respect over de prestaties van SJC maar zij zijn inmiddels zelf gezakt naar de 11e plek op de ranglijst, met 5 punten achterstand op SJC.  Voor SJC-zaak om zaterdag 23 maart aan de Lageweg te laten zien dat ze voor ARC een niet te onderschatten tegenstander kunnen zijn. 

SJC: Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten, Sven Wisselink, Jelle van Went, Jordy Groot, Timo Ruigrok (60e Timo Heemskerk), Chris Hoogervorst, Younes Seghrouchni, Martijn van Trigt (80 Aaron Koeman),  Tom Duindam, Rick Brabander.