Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

De eerste paal zit op zijn plek

De roerige geschiedenis rondom het tot stand komen van het nieuwbouwproject bij SJC is natuurlijk bekend. Het lijkt een eindeloos traject waarbij de tegenslagen zich in regelmaat bleven aandienen.
 
Vanaf het begin met het vertraagde afleveren van goederen door een lage waterstand in de Rijn. Gevolgd door respectievelijk het uitzonderlijk traag afleveren van de vergunningen, een mislukte Europese aanbesteding en vertragingen door fusieperikelingen. Tussentijdse ook nog even de PFAS en stikstof wetgeving, ook nog veranderde fiscale wetgeving en de spannende onderhandse aanbesteding.  Wat je noemt een loodzware wedstrijd met een eindeloos lijkende verlenging. Maar er schijnt nu toch een eind aan te komen. Hoewel, er kwam nog even de huidige coronacrises over heen. Wat voor de club opnieuw  zware financiële consequenties oplevert. Waardoor de begroting van 2020 volledig in de war wordt geschopt.
 
Maar er is toch even reden tot tevreden zijn . Want dinsdagmiddag  rond half een werd  onder toezicht van het volledige SJC-bestuur de eerste paal  in de bodem  gedreven.  Een heistelling deed de aarde schudden en tot ver in de omtrek werd aandacht getrokken voor dit wat je noemt historisch moment. De eerste van de 378 heipalen die bijna 13,5 meter lang zijn werd luidruchtig maar zeer vlotjes de zandbodem in gedreven. Slechts op ongeveer 3 meter diepte gehinderd door een dun laagje klei. Het is voor de club nog even geduld hebben. Maar ook diegene die zich afvroegen of het allemaal wel goed zou komen,  kunnen ietsje opgelucht adem halen. Per week  moeten er zo’n 100 palen de grond in dus over een week of 4 is deze klus geklaard. En kan er een volgende fase worden gestart.
 
Deze dag van de eerste paal waren er nog geen feestelijkheden, nog geen bobo’s, geen bubbels en geen bitterballen. Maar wel  de basis voor de nieuwe SJC- accommodatie waar door velen halsreikend naar wordt uitgekeken. Projectleider  Mark van Oostrum noemt  het alles bij elkaar een taaie klus. En er volgen voor hem en de bouwcommissie ook hierna,  zeker nog een aantal behoorlijke  extra uitdagingen. Maar het eerste begin van de wederopbouw is nu werkelijk een feit.

klik hier voor de drone video die de bouw volgt.