Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Deceptie in Amsterdam

Een verslag van de uitwedstrijd SJC tegen WV-HEDW zou heel kort kunnen worden samengevat; SJC werd, vanaf minuut één, volledig vernedert; uitslag 6-0, punt!
En zo was het. Wat er mis kon gaan ging mis en over goede momenten kan feitelijk alleen maar cynisch worden gedaan. Wat er allemaal misging en vooral hoe dit mogelijk was, is niet aan de verslaggeving, maar zal vooral door alle betrokkenen moeten worden geanalyseerd. SJC moest het deze middag doen zonder routiniers Martijn van Trigt (geblesseerd) en Jordy Groot(vakantie). Voor hen speelden Rick Brabander en Jelle van Went. 
 
Voor de meegereisde fans werd de wedstrijd dus vooral een langdurig traject van verwonderd of geërgerd toekijken. Al in de eerste minuut zagen we een fanatiek coachende Marcel IJzendoorn uit zijn dug-out opspringen na gevaarlijk doorkomen van de Amsterdamse spitsen. SJC had totaal geen grip op de flegmatieke tegenstanders en in de 7e minuut leek de 0-1 al een feit. De 100% kans werd echter niet benut. Maar het bleek uitstel van executie. Het eenrichtingsverkeer naar het doel van Kevin Schelvis bleef maar aanhouden. Bij een onherkenbaar SJC leek de mogelijk toch aanwezige passie en strijdbaarheid, de ploeg te verlammen. Buitenspelers Haasnoot en Brabander moesten voornamelijk hun verdediging assisteren en de eenzame pits Tom Duindam zag dat iedere poging tot aanvallen al op het middenveld werd gesmoord.
 
Dat de 2-0 pas in de 27e minuut viel mag een wonder heten. Het dichts bij een aansluitingstreffer was Max de Haas die vanuit een op 25 meter toegekende vrije schop, in een uiterste poging, de bal net naast de paal gleed. Even later was het Chris Hoogervorst die een mogelijkheid kreeg na een goed genomen spelhervatting. Maar het zat er deze middag niet in. Nog voor het rustsignaal vielen 3-0 en 4-0. En de wedstrijd was gespeeld. 
 
Langs het veld concludeerde men dat SJC, dat Kevin niet zijn middag had, dat SJC verdedigend nauwelijks iets wist in te brengen en dat WV-HEDW ook opbouwend geen strobreedte in de weg werd gelegd. Ze verweten de SJC’ers alle noodzakelijke duels te verliezen, het stevig ingrijpen na te laten en, in de voortzetting van aanvalspogingen, de weggeven ruimtes onbenut te laten. Vanuit het middenveld kregen de buitenspelers onmogelijk aan te nemen passes en niemand zag kans met een succesvolle steekpass of een hoge bal de regelmatig te vinden ruimte achter de verdediging, te benutten. Een fan was meer dan duidelijk: ‘met 4-0 achter komen zonder dat er ‘een stevig koekie’ is uitgedeeld en dan lekker thee te drinken zonder dat er geel is gevallen, is echt onvergeeflijk’. 
 
Na de rust moesten Mark Turk en Puck Postma plaats maken voor Younes Seghrouchni en Ralph van Oosten. Reden voor kritische kanttekeningen omdat veel meer spelers in aanmerking kwamen om te gaan douchen. Een stiekem hopen op een herboren SJC kon al heel gauw worden vergeten. De wedstrijd veranderde weinig en WV-HEDW kon freewheelend de voorsprong verdedigen. In de 2e helft was er, pas na een uur spelen, slechts één afstandsschot, dat van Tom Duindam, wat het vermelden waard is. 
De voor Timo Ruigrok nog in het veld gekomen Timo Heemskerk zal zich ook een andere voorstelling hebben gemaakt van een optreden in de hoofdmacht. Dat het in de 83e en vervolgens in de 85e minuut ook nog 5-0 en 6-0 werd, maakte de vernedering groter dan die al was en de ergernis bij supporters nog vele malen erger. Deze ‘wedstrijd om snel te vergeten’ zal nog lang in herinnering blijven.
 
Voor SJC volgt nu over 10 dagen de midweekse bekerwedstrijd tegen Wippolder en op zondag 18 februari de thuiswedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn.