Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

DHSC - SJC: 5-3

Iedereen bij SJC was er van doordrongen. DHSC zou,na de beschamende 12-2 nederlaag in Sassenheim tegen Ter Leede, er in hun thuiswedstrijd tegen SJC op gebrand zijn om revanche te nemen. Daarnaast was er de wetenschap dat er nog minimaal 3 punten zouden moeten worden veroverd om zeker te zijn van het ontlopen van degradatiezorgen. En dat er na de wedstrijd in Utrecht nog vier hele moeilijke tegenstanders op het programma staan.

Je zou verwachten dat SJC daardoor extra gefocust de wedstrijd zou beginnen en scherp de duels in zou gaan. Maar nadat in de 4e minuut een geweldig waarschuwingsschot nog net tot corner kon worden gewerkt, werd het in de 7e minuut al 1-0, via een terecht gegeven penalty. Het was Ralph van Oosten die helaas de opdracht van coach IJzerman, blijf op je benen binnen de 16, in de wind sloeg en toch met een sliding probeerde erger te voorkomen. Met een overtreding en een penalty als gevolg. Na 11 minuten spelen was het ook al 2-0, nadat onhandig instappen de ruimte vrijmaakte voor een scherpe, doeltreffende aanval van DHSC.

Het was werkelijk een periode van prijsschieten. Met kunst en vliegwerk en de uitschuifbenen van Lex Hoogervorst kon eerst nog erger worden voorkomen. Maar al heel snel was het ook 3-0 en 4-0. Op de tribune ergerden de supporters zich luidruchtig en voor iedereen hoorbaar: ‘Je schaamt om supporter te zijn van deze ploeg. Nergens iets te herkennen van enige passie, wat een aaneenschakeling van naïviteit en onkunde.’

Een ander vulde zo mogelijk nog luider aan: ‘Niet wij maar zij moeten zich schamen. Mietjes zijn het, die zelfs deze zwakke tegenstander geen partij kunnen geven en heel dom die bal maar richting die lange centrale verdediger, die nummer 4 blijven sturen. Terwijl iedereen ziet dat ze juist deze man moeten mijden’. Keiharde kritiek waar overigens wel enig begrip voor kan worden opgebracht.

Helaas was de referee ook niet in staat om boven het niveau van SJC uit te stijgen en dus waren er ook nog discutabele beslissingen.

Het laatste kwartier in de 2e helft kon SJC toch iets meer terug doen, ook al omdat DHSC met de comfortabele 4-0, zichtbaar wat gas terug ging nemen. Heel ongelukkig voor SJC was, na een vlot lopende aanval in de 42e minuut, de keiharde knal van Ralph van Oosten tegen de lat. Wat op de tribune zorgde voor alweer een opmerking: ‘Die gasten zullen hem er zelf in moeten schieten want onze spitsen krijgen geen deuk in een pakkie boter’. En de criticaster werd op zijn wenken bediend,want onder druk gezet kopte een verdediger in de 45e minuut de bal achter zijn eigen keeper: 4-1.

Na de rustpauze kwam SJC nog ongewijzigd tussen de lijnen, maar al snel kwam Timo Heemskerk centrale verdediger Sven Wisselink vervangen. In die periode was DHSC opnieuw dominant en we noteerden een schot in het zijnet, een gevaarlijk genomen corner en een kopballetje, dat naast het doel ging. Vervolgens ging Timo Heemskerk, met een te korte terugspeelbal, opzichtig in de fout: 5-1.

Inmiddels was een hinkende keeper Lex Hoogervorst kennelijk geblesseerd. En nadat eerst Frans van Niel al Younes had vervangen kwam Willem Beuk voor Hoogervorst onder de lat.

Het was pas in de 67e minuut dat spits Martijn van Trigt voor het eerst van zich liet spreken toen zijn kopbal succesvol in het net verdween: 5-2. SJC leek zich onder leiding van Frans van Niel toch te kunnen herpakken maar de spelers van DHSC wisten, via het voorwenden

van blessures aan het hoofd, het spel steeds langdurig te onderbreken. In de 80e minuut werd het in een periode van een aantal goed lopende aanvallen via Chris Hoogervorst nog 5-3.

Optimisten geloofden nog in het behalen van een puntje, maar de realisten snapten dat het hier om een totaal onnodig verloren wedstrijd ging. De ‘alles of niets pogingen’ leverden ook niets meer op. De schamele 4 minuten extra tijd waren bepaald geen afspiegeling van de verloren tijd bij blessurebehandelingen en vertragende wissels. Maar dat kon geen excuus zijn voor de smadelijke nederlaag van deze middag.

IJzendoorn liep er na afloop geslagen bij en dat was meer dan begrijpelijk. Hij zal met zijn staf aan de bak moeten om de grip op zijn ploeg terug te krijgen en hen zo te prepareren dat er in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede uit een ander vaatje getapt kan worden. Want het bepaald onnodige puntenverlies moet worden goedgemaakt in de komende periode van 4 wedstrijden tegen alleen maar topploegen.

Omdat er komende zaterdag in verband met Koningsdag geen wedstrijden zijn, oefent SJC donderdagavond in Katwijk tegen Rijnvogels. Op 4 mei speelt SJC vervolgens thuis tegen Ter Leede.